Sarp Özdoğan tarafından yazılan gönderiler
-
-
20'sine kadar 13-15 te iyi duruyor gibi modellerde. Detaylı incelemedim ama model takip edenler baya coşmuş
-
Benim dediğim Başka birşey mis hocam kusura bakmayın karıştırmışım zonal rüzgarları ile ilgili minör salınım demişler
Anladım dostum. Bilgi vermek babında yazayım yine de. Ssw (ani stratosfer ısınması) major hadisedir. Dramatiktir. Stratosferde gerçekleşen her ısınmaya Ssw diyemeyiz. Ayrıca meyadan gelen minör ısınmaların da yüzey havasını etkileyebilmesi için stratosferin troposfer ile eşleşebilmesi (coupling deniyor bu eşleşmeye de) gerekir. Stratosferin yüzey havasına, uzun vadede ne şekilde etki edeceğini tahmin etmek zordur. Sayısallara ve bu sayısalların yansıtılacağı vektörleri iyi bilmek gerekir.
-
Şubat Minör ssw ihtimali var diyorlar?
Ssw minör olmaz. Ama stratosferde minör ısınma da yok.
-
Sarp Özdoğan hocam ssw den etkilenecek miyiz biz?
Ssw yok dostum. Herhangi bir ssw söz konusu değil ocak ayında
-
Bir konu hakkında konuşmak istiyorum Bugün kar yağmasın doğalgaz fiyatları çok soba yakamıyoruz diyenler yarın içecek su bulabilmek için varını yoğunu ortaya koyar. Azıcık mantıklı düşünsün böyle düşünenler
İmzamı atarım 👍🏻👍🏻
-
Güneş belli dönem aralıklarıyla uyku dönemine girer. Yaydığı ısı miktarı azalır. Böyle bir durumda dünya buzul çağına girebilir.
Isı veya sıcaklık kaybedeceğini sanmıyorum. Sıcaklık bir ihtimal kaybedebilir de bunu ölçebilecek bir teknolojimiz yok. Solar enerji azalıp artabilir. Bahsettiğiniz uyku dönemi de bu oluyor. Güneş aktiviteleri uzun süre yavaşlar veya durursa buna uyku dönemi denir. Lakin bu süreçlerin etkisi 11 yıllık döngülerde incelenir ve etkisi 11 yıllık süreçlerde gözlemlenir.
Güneş döngüleri ile ilgili bir makale : https://www.nature.com/articles/s41561-020-00674-0
-
Sarp Özdoğan hocam ocak ayı içerisinde sistem bekliyormusunuz?
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
sanki ayın 13 unden sonra sonuna kadar soğuk tarafta kalacaz gibi.
Keşke
-
Hocam herkes evet desin önemi yok karar şahsi kararım da. Evet demekten başka şans bırakmamışsın zaten :D
-
Sarp Özdoğan bu zamana kadar bize kattığın bilgiler için teşekkürler hocam. Eline emeğine sağlık. Hakkında hayırlısı olsun. Başarılar
Saol dostum her zaman
-
Devam etmeni isterdim gerçekten verdiğin bilgilerden çok istifade ediyordum her şey tahmin değil hakkında hayırlısı olsun kardeşim başarılı bir hayatın olacağından şüphem yok
Forumda tartışmalara katılırım yine. Sadece tahmin yapmayacağım daha.
-
Hocam övgü beklemem fakat dışarıdan nasıl gözüküyorum merak ettim eksiklerimiz bitmez .
Beni sor bak nasıl anlatıyor 😜 😂
-
Modeller bile afallayacak. Tarihte ilk olabilir.6-7-8 Ocak, İstanbul sahilleri dahil kar fırtınalarına şahit olacağız.
Kaynak ?
-
Bugün itibari ile sitedeki görevimi bırakıyorum. Destekleyen/desteklemeyen herkese teşekkür ederim. Yazılanları okumak için arada sırada girerim foruma.
Herkese iyi forumlar.