Sarp Özdoğan tarafından yazılan gönderiler

Eleştiriye açık olun bence,faydasını görürsünüz :)
    İletişim konusuna gelince benim bu forum dışında da bir hayatım var ve istediğim herkesle iletişime geçebiliyorum.En azından hatırı sayılır bir üniversitede lisans ve lisansüstü iletişim dersleri alan biri olarak hiç zorlanmıyorum bu konuda.Eğer biriyle iletişim kuramıyorsam bu benim değil karşı tarafın sorunudur,arz ederim :)

Başarılar :)

Kaf Dağı'nın zirvesindeki size mutluluklar diliyorum o zaman.Fakat size yanıldığınızı bir kez daha hatırlatacağım en azından atmosfer bana o güveni veriyor. ( Usta tahmincilerin sağlam verilere dayanan iyimser görüşlerini baz alıyorum.)

Ben tırışkadan tahminciyim. Usta dediğin o tahminclere benden çok selam söyle. Tabii iletişime geçebilirsen :)

Cidden meteoroloji forumunda bulunma sebebiniz "kar geliyor" haberi almak içinse beni engelleyebilirsiniz. Ben 3 5 takipçi uğruna insanların umutlarını tacir edemem kusura bakmayın. Şimdiye kadar ne dediysek gerçekleşti. İnşallah yanılırım tabii sizin tabirinizle :)

Yanlış anlamadıysam Aralık'ın ilk yarısı sistem beklentin vardı ve yanıldın...Bu güneşli günlerde özeleştiri yapıyor musun ? Umarım karlı ve soğuk geçen Ocak ayı günlerinde sıcacık tahmininde yanılır ve biraz da özeleştiri yaparsın,unutma tahmini herkes yapar ama özeleştiriyi bazıları yapar...

Araştırmadan eleştiri yapmayın. Kasımın 15 inden söylemişiz bu güneşli havaların olacağını.

// Özet // = Ocak ayının ilk yarısı ülkemize etkili sistem ihtimali bir hayli düşük. Ocak 20'sinden sonra bir hareketlilik görünüyor fakat abartılacak bir durum yok. Ocak ayında efsane potansiyelli bir sistem beklentim yok. Batı bölgeler şimdilik 1-0 önde gibi duruyor.

Detayları vade yakınlaştıkça bu başlıktan aktaracağım.

Buralar da değerlenir :kutlama:

20 Aralık 2012 sistemi

Yotubede o tarihe ait görüntüler var dilersen izleyebilirsin de , Buna inanmak için bir kanıta ihtiyacın yoktu bence. Üst seviye donma seviyesinde ise , yer seviyesi de soğuksa kar yağışı mümkündür. 850hpa'da -0.1 , Balkanlarda da güzel bir soğuk çekirdek bulunursa ve balkanların karasal yer soğuğu karayel ile taşınırsa, rahatlıkla kar yağar sahillere dahi.

850'de -8 olmazsa kar olmaz diye bir durum yok. Bu tip ezber bilgilerden kaçınmak yararımıza olur

-4 sahillerde yağması imkansıza yakın , grapuel yağış düşebilir sadece . senin dediğin -8 +karayel ile olur. Kar yağışı için en az-10 gereklidir ve güzel şekilde örtü için -12 üzeri olması lazım 850hpa.

-1 ile kar yağdığını biliyorum üsküdar sahile. Balkanlarda soğuk çekirdek olduğu takdirde "Karayel" ile 850hpa da -0.1 olması yeterli kar düşmesi için.

Mesele karadeniz sıcak olur rüzgar yönü poyraz olur 850hpa da -10 bile kar yapmayabilir sahillere.

Avrupa Blokajı, Azorun İngiltere-Norveç üzerinden yükselmesi ile oluşur. Fotoğrafta Omega tipi bir Avrupa blokajı görüyoruz mesela. Bana kalırsa İskandinav blokajından daha avantajlı oluyor sistem açısından.

Sarp Özdoğan

Emeğine bilgine sağlık senin yazdıklarına benim yorumum - 12 çok zor diyorsun Aralık ve Ocak 15 günü kapsayan zaman diliminde yanlış eksiksen

Düzelt hocam .

Herhangi bir detay vermedim hocam. Bir süre de vermeyeceğim.