Mjo yüksek amplitütlerde (genlik) ve 7-8. faz üzerinde "yavaş" hareket ederken , Hafif negatif Nao senaryolarında İskandinav blokajı olasılığının daha yüksek olduğu görülmüştür (Zürih üniversitesi). Fakat şuan ki görüntüde Negatiften hafif pozitife yükselen bir Nao, Aralık ilk haftasından itibaren atmosfere pompalanacak momentum ( Atmosferik açısal momentum pozitife seyredebilir) ve bi hayli yüksek genliklerde 7 den 8 e uzanan bir Madden Julian konveksiyonu var. Daha henüz NAO nun durumu kesinleşmemişken , Sistem tarihi belli olmamışken ve çoğu senaryo kutbi girdabı pasifize ederken tahmin yapmaya çalışmak doğru bir karar olmayacaktır diye düşünüyorum.
Pek tarzım değil fakat tüm bu belirttiğim fenomenler doğrultusunda istatistiksel verilerden yararlanarak bir sonuca varacak olursak, bu işin sonu Avrupa Blokajı ile bitecek gibi duruyor. Şahsi fikrim de Avrupa'dan yükselen bir Azor yüksek basıncıydı aslında.
Dediğim gibi istatistiksel bir sonuç bu. Ne fazla ümit bağlayalım ne de yokmuş gibi davranalım. Takibe devam :olumlu: