Sarp Özdoğan tarafından yazılan gönderiler

(Görüntüler Sonabahar mevsimi geneli için öngördüğüm paterni temsil ediyor)

- Önümüzdeki süreçte Atlantik Okyanusunun deniz suyu sıcaklığı , Amerika kıtası açıklarında normaller üstü, Avrupa-Afrika kıtası açıklarında ise normaller altında olması tahmin ediliyor.Bu durum bölgede negatif momentuma , daha açık bir dille polar koridorunun bölgeye açık olmasına neden olabilir. Bu görüntünün bölgeye etkisi; Batı Amerika Kıyısında normallerden kurak , Batı Avrupada ise normallerden daha soğuk ve yağışlı hava şarltarına işarettir.

Ülkemiz ?

Türkiye ve Doğu Avrupa'da ise normallerden daha sıcak ve kurak bir sonbahar mevsimi gerçekleşmesi söz konusu. Ancak yukarıda bahsettiğimiz bölgeler kadar net bir sonuç çıkarmak doğru olmaz. Fakat Sonbahar mevsiminin "genel görüntüsünün" bu şekilde olacağını düşünüyorum.

Kasım ayında kış mevsimi için daha detaylı bir tahmin paylaşacağım. Şimdilik kış mevsimimiz için olumsuz bir gelişme gözükmüyor :)

https://resimlink.com/A1hE4elz

(Görüntüler Sonabahar mevsimi geneli için öngördüğüm paterni temsil ediyor)

- Önümüzdeki süreçte Atlantik Okyanusunun deniz suyu sıcaklığı , Amerika kıtası açıklarında normaller üstü, Avrupa-Afrika kıtası açıklarında ise normaller altında olması tahmin ediliyor.Bu durum bölgede negatif momentuma , daha açık bir dille polar koridorunun bölgeye açık olmasına neden olabilir. Bu görüntünün bölgeye etkisi; Batı Amerika Kıyısında normallerden kurak , Batı Avrupada ise normallerden daha soğuk ve yağışlı hava şarltarına işarettir.

Ülkemiz ?

Türkiye ve Doğu Avrupa'da ise normallerden daha sıcak ve kurak bir sonbahar mevsimi gerçekleşmesi söz konusu. Ancak yukarıda bahsettiğimiz bölgeler kadar net bir sonuç çıkarmak doğru olmaz. Fakat Sonbahar mevsiminin "genel görüntüsünün" bu şekilde olacağını düşünüyorum.

Kasım ayında kış mevsimi için daha detaylı bir tahmin paylaşacağım. Şimdilik kış mevsimimiz için olumsuz bir gelişme gözükmüyor :)

https://resimlink.com/A1hE4elz

Kerem Ökten kar ile ilgili paylaşım geldi şuradan bakınca çöm güzel duruyor hadi bakalım böyle giderse iyi ama sona doğru kaymalar olur mu bilemem

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Ekvator çizgisinde ve Pasifik Okyanusunda gerçekleşen meteorolojik değişimler "Türkiye" İKLİMİNE doğrudan bir etkide bulunamaz. Sadece bu (Örn;ENSO IOD) veriler ile mevsimlik tahmin yapmak yanlıştır.

Şimdiki durum bu

Quassi bienal salınımı düzensiz fakat uzun bir döngüye sahiptir. 10mba-50mba arası tüm katmanlar birbiriyle bağlantılı çalışır. Yani 10hpa da ki değişimin sırasıyla 50mba ya kadar çıkmasına pattern değişikliği diyebiliriz ancak. Tek bir bölgede incelemek yanıltabilir

Bu arada hava sıcaklığı çok yüksek değil kararsızlığın daha düşük olması lazım son günlere göre neden böyle vermiş ki

Termodinamik kararsızlık 500hpa ile deniz suyu arasındaki farktan hesaplanıyor. Ne demek istediğini tam anlamadım ama güncellemedeki aşırılıktan bahsediyorsan onun sebebi sıcak karadeniz ve yüksek nem. 27 temmuz 2017 sistemi ( basra üstüne polar atak) gibi düşün. Daha farklı bir mekanizma bu ama olay aynı. Bir ara anlatırım detaylıca eve geçeyim de

Açık açık kendimin basit bir insan olduğunu düşünüyorum bir hava tahmincisi olup orda burda kendimi tanıtmış insanların saygısını kazanmış biri değilim kaderimde böyleymiş

Forumlarda ilk defa paylaşım yaptığım zaman herkes benim meteorolojik terimler üzerinden prim yaptığımı ve havalı gözükmeye çalıştığımı iddia ederdi. Bir şekilde çalışarak kendimi ispatladım. Yazılarım konusunda tepki almadığım tek forum hatta meteorolojik platform burasıydı.

Burada kimse kimseye art niyetle ,ezmek -aşağılamak amacıyla yaklaşmıyor. Kendini dilediğin gibi geliştir. Yaz çiz. Eleştirelim destek olalım. Sende kendini tanıtmış insanların saygısını kazan. Hatta onlardan biri ol.

Bence....

Bir şey diyeyim mi hoca haklı

Harici İçerik twitter.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

İzmir marşıyla yağmur durduğuna inanan kimmiş ?