Ee gençler nasıldı sınavınız ? (LGS)
Bende çözüyorum şuan sınavınızı. Bakalım kaç yapacağız
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEe gençler nasıldı sınavınız ? (LGS)
Bende çözüyorum şuan sınavınızı. Bakalım kaç yapacağız
Doğru abi evin içinde sürekli dolanıyorum yerimde en fazla 5-10 dk durabiliyorum canım sıkılıyor bir şey yapmayı bıraktığım an hemen canım sıkılıyor
Bende özel bir sebepten ötürü standart insanlara göre çok daha kuvvetli bir hafızaya ve algılama hızına sahibim. 19 yaşındayım şuan mesela 5 6 yaşında anneme arkadaşlarıma söylediklerimi hatıtlayıp, kendime "neden öyle yapmadım" gibi sorular sorup saçma sapan bir pişmanlık ve öfke duyuyorum 😂
Herkes farklıdır elbet ama bana doğduğumdan beri bir kere bile kırmızı reçete ilaç vermediler. Sadece her bu durumu yaşadığımda üstünde çalıştığım bir şey varsa (zorlayarak ta olsa) daha çok o işe gömülmemi , eğer yoksa da mutlaka (hobi , evcil hayvan vs.) edinmem söylendi. Benim için hem bu soruna çözüm oldu hem de kendimi çok fazla geliştirdim bilimum mühendislik alanlarında. Otokontrolüm gelişti. Krizi fırsata çevirdim bir nevi
Yanlış anlaşılmasın. Edinilen tecrübelerden yararlanmak bazen hem daha pratik hem de daha pragmatik olabiliyor. Saygılar..
Yağış alırsınız. Ben ekstrem hava olayları (oraj dolu yıldırım hortum vs.)'na vurgu yaptım daha çok.
kütleler kararlı bölgeye doğu hareket ettikçe güç kaybedecek gibi duruyor. Doğuya doğru zayıflayan kütleler gözlemleyebiliriz radardan
Güney Marmara- Kuzey ege dışında kalan Marmara'da zarara yol açacak cinsten bir dolu yağışı beklemiyorum. Toprağa ilaç gibi gelecek bir sistem. Umarım beklendiği gibi geçiririz.
Oraj ve ekstrem hava koşulları İstanbul için "yüksek" ihtimaller vermiyor. Lokal olarak gökgürtüleri duyabiliriz lakin aşırıya kaçmasını beklemiyorum.
her konuda akıl verenler 😂😂
Harici İçerik twitter.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
😂😂
Hocamız, soğuk hava salınımı olasılıklarını etkileyen bazı parametreleri paylaşmış. Kutup girdabı durumu, zonal rüzgarlardaki durum, atmosfer üst seviyelerindeki salınımlar ve bu parametrelerdeki olası değişimlerin kuzeyden bir soğuk salınımı olacaksa gücü hakkında önemli ipuçları vereceğini belirtmek istemiş.
Aslında sadece salınım olabilir mi ? sorusunun cevabını aradım. "Sistem geliyor" diyebilmek için henüz çok erken. Ortada bir sistem de yok zaten geliyor diyebileceğimiz. Oluşma ihtimali var demek istedim. Eğer oluşursa coğarafyamıza inme ihtimali de "var" fakat bu ihtimal çok düşük ---şimdilik---
Sarp Özdoğan hocam hayırlı olsun inşallah denk düşerde. Hocam. Ben şunları anlayamadım. Attığınız resimler ne anlatıyor. Açıklarmısınız Hocam. Pek anlamıyorum. Da. Hocam.
Attığım veriler
1-) GWO (Küresel rüzgar salınımı)
2-3-) Bölgesel momentum akısı
4-) Eliassen Palm vektörleri
5-) Kutup girdabının 3D modellemesi (GFS)
6-) Göreceli Atmosferik Açısal Momentum indeksi
Vaktim olmadığı için verileri tek tek yorumlayamadım. Direk "sonuç" kısmına değindim. Bu seferlik böyle olsun mazur görün. Sınav senem olduğundan vaktim olmuyor fazla
Şubat sonu - Mart başı, coğrafyamız ve civarı şanslı konumda oluyor. Ayrıca salınım sinyali veren veriler de mevcut. İhtimal şimdilik çok düşük fakat modeller ilerleyen zamanlarda yine heyecanlandırabilir. Önceki sistemlerden de ders alarak artık temkinli yaklaşıyoruz
Salınım olup olmayacağı net değil. Bu yüzden gücünü kuvvetini sormayın şimdiden. Sadece güncel verilere göre bir fikir yürüttüm. Bu yüzden --DEĞİŞEBİLİR--
"Mezo ölçekli siklon " karaya çıkarken dağılabilir. Bu ihtimal de fazlasıyla yüksek.En azından modeller böyle öngörüyor.
Eğer gelirse (bkz. 9 ocak 2017) kar alamayan tüm sahiller güzel bir örtü alır
Teşekkür ediyorum herkese
Saolasın teşekkürler
Saolun teşekkür ederim
Doğum günün kutlu olsun.
Sağlıkla mutlulukla nice güzel yaşlara.
Bide pasta edek adet olmuş,aynı pasta ama ne edek
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Mumları yoktur bunun. Üfleyip dilek tutamayız sonra =D
Yeşil alanlar 100 metre altındaki mahalleler için geçerli
Pazar günü tahmini :
Gece yarısı itibari ile başlayan yağış akşam saatlerine kadar aralıksız devam edecek. Akşam saatlerinden itibaren yağışın zayıflaması ile sıcaklıklarda ufak bir artış olabilir. Bu artış Caddebostan/Şile sahili boylamından itibaren sahilde kalan kesimlerde yağışı karla karışık yağmur (kky) ve sulu sepkene çevirebilir. Fakat diğer bölgelerde sıcaklık sıkıntısı olmasını beklemiyorum. Kar taneleri buzlu olacak ve yağan her kar tanesi birikim yapacaktır.
MOR: Kar hayatı olumsuz etkileyebilir. kıyılar 10cm üzeri , karasal ilçeler 14-17cm , +200m ise 20-25cm civarı birikim
LACİVERT: Kar özellikle sabahtan akşamüzerine kadar çok etkili olacak. Akşamdan sonra sıcaklığın bir nebze artması ile kar yağışının hayata olumsuz etkisi bir nebze azalabilir. Fakat yine de yağan kar birikim yapacak.
YEŞİL: Kar bu semtlerde de sabahtan akşama kadar etkili. Birikim diğer skalalara göre daha az. Akşama yağmur/kky çevirme ihtimali mevcut. Pazartesi sabahı uyandığımızda en az birikim bu ilçelerde olacaktır İstanbul'da..