Son güncellemelere göre kar haritaları paylaşıldı.
Pandora tarafından yazılan gönderiler
-
-
Arkadaşlar genel bir uyarı geçeyim. Alıntı yaparken resimleri silelim ki sayfalarımız çok karmaşık olmasın.
-
GFS
SABAH : 06:30
ÖĞLE : 12:30
AKŞAM : 18:30
GECE : 00:30
ECMWF
SABAH : 9:00
AKŞAM : 21:00
-
Forumun en aktif 2. Konusunda bu kadar isyan olmasın
Örnek bir sayfa olalım. 
-
LÜTFEN DİKKAT
Model Yorumlama Konusunda Dikkate Alınması Gerekenler:
- Duygusal içerikli (beğendim-beğenmedim tarzı) mesajlar silinecektir.
- Atılan mesajda kullanıcı kendi bölgesini-şehrini yorumladıysa mesaj silinecektir.
- Konuda o anki güncelleme paylaşılır ve yorumlanır. Söz konusu bir sistem hakkında tahmin ve kesin tabirler kullanılmaz.
- Mesajınızın silinmesini kişisel algılamayınız. Amaç konuyu takip eden bir üyemizin kafasını karıştıracak şeyler yazılmasını engellemektir.
- Konuda model kapıştırmayınız, savaştırmayınız, şu model adamdır bu model madamdır tarzı yorumlar yasaktır.
Üstte yazılanlara uymayanların mesajları silinecektir. Mesajınız silindikten sonra bu konuda tartışma çıkarmak ve neden mesajım siliniyor tarzı hesap sormak kurallara aykırıdır. Lütfen bilinçli olunuz.
Sadece işini bilenlerin yorumlarını takip etmek istiyorsanız TAHMİNCİLERİN MODEL ANALİZLERİ VE HARİTA PAYLAŞIMI konusunda yazılanları okuyunuz.
-
Her güncelleme öncesi model paylaşma konusunun kurallarını paylaşıyorum. Görüyorum ki uzun yazı olduğu için okunmuyor.
İstemediğimiz halde mesajlarınız silinsin diye uğraşıyorsunuz. Sistem emareleri gözüktüğünde ‘sohbet, bölge sorma’ tarzında mesajlar arttı.
LÜTFEN BU KONUDA DAHA HASSAS OLALIM. Konuyu herkese açık tutmaya çalışıyoruz.
-
Cuma gününe kadar bekleyelim, takip edelim. Hep birlikte üzülelim hep birlikte sevinelim. Gönül ister ki az yağsın ama herkes kar görsün.
İsyan tarzı mesajları görmek istemiyoruz. Moral bozucu ve had aşan cümleler çıkıyor bazen çünkü.
-
MODEL PAYLAŞIMI YAPMAK İSTİYORUM DİYEN VARSA,YADA AKLINDA "BENDE PUAN ALMAK İSTİYORUM"DİYEN ARKADAŞLAR VARSA İSTEĞİNİ MESAJ ATARAK BİLGİ VERSİNLER.
Gerekirse sıraya alırız.
-
Model Yorumlama Konusunda Dikkate Alınması Gerekenler:
- Duygusal içerikli (beğendim-beğenmedim tarzı) mesajlar silinecektir.
- Atılan mesajda kullanıcı kendi bölgesini-şehrini yorumladıysa mesaj silinecektir.
- Konuda o anki güncelleme paylaşılır ve yorumlanır. Söz konusu bir sistem hakkında tahmin ve kesin tabirler kullanılmaz.
- Mesajınızın silinmesini kişisel algılamayınız. Amaç konuyu takip eden bir üyemizin kafasını karıştıracak şeyler yazılmasını engellemektir.
- Konuda model kapıştırmayınız, savaştırmayınız, şu model adamdır bu model madamdır tarzı yorumlar yasaktır.
Üstte yazılanlara uymayanların mesajları silinecektir. Mesajınız silindikten sonra bu konuda tartışma çıkarmak ve neden mesajım siliniyor tarzı hesap sormak kurallara aykırıdır. Lütfen bilinçli olunuz.
Sadece işini bilenlerin yorumlarını takip etmek istiyorsanız TAHMİNCİLERİN MODEL ANALİZLERİ VE HARİTA PAYLAŞIMI konusunda yazılanları okuyunuz.
-
Arkadaşlar ECMWF’nin nasıl gelebileceğine dair emareler var mıdır bilenlere sormak istiyorum. Yani hani öncesinde EPS vs. gibi bazı göstergelerden bahsediyorsunuz ya çoğu zaman şu anki görünüm bu noktada nedir?
Bu arada ICON bozmuş deniliyor daha önce ne veriyordu ve ne şekilde bozmuş yani ülke geneli için mi bozmuş ya da bölge anlamında mı bozulma söz konusu? İkinci sorum da bozmuş hali ne veriyor? Moralim iyi GFS’den dolayı. ECMWF’den dolayı da iyi şu ana kadar ama işte bu ICON’dan bahsedilmesi beni biraz rahatsız etti umarım bu yalnızca önemsiz bir durumdur. Yarım saat sonraki ECMWF bence şu an hayati öneme sahip
-
-
En düşük 0.7
En yüksek 6.2
-
Bedava yarışma neden katılmıyorsunuz =D
-
ECMWF GÜNCELLEMESİNDE GÖRÜŞMEK ÜZERE.
Castiello68 eline emeğine sağlık. Söz verdiğim gibi puanı yolluyorum.
-
850hPa soğukları yeterince girmedi samsunun kıyıları çok sınırda, doğuyu zaten söylemeye gerek yok.