Cuma günü tekrar bakılır, tartılır artık az çok fikir sahibi olunur.
Pandora tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ne bir güncellemeyle sevinin ne de bir güncellemeyle üzülün.
Şu da bir gerçek ki batılama trendi var modellerde.
Nasipten öte yok.
-
Arkadaşlar tahminci değilim. Gördüğüm ve anladığım kadarıyla yorumlamaya çalışıyorum. Ordu ve doğusuna soğuk giremedi o yüzden böyle oldu. Değişir mi ihtimal var ama bir o kadar da zor.
-
Batı ve orta karadenizi gömdü. Ordu dahil doğu taraf izler. Şu anlık görüntü bu.
-
Samsun sınır şu anda.
-
mumkunse diger modelleride atarmisiniz gem, icon , ukmo guncelleme saatlerini
CAN hocam bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
-
Peki gfs akşam seneryosu nasıl
Ana model şu an güncelleniyor. Senaryolar daha sonra çıkıyor, paylaşılır yine.
-
ECMWF ne zaman güncellenecek bir daha
GFS
SABAH : 06:30
ÖĞLE : 12:30
AKŞAM : 18:30
GECE : 00:30
ECMWF
SABAH : 9:00
AKŞAM : 21:00
-
LÜTFEN DİKKAT
Model Yorumlama Konusunda Dikkate Alınması Gerekenler:
- Duygusal içerikli (beğendim-beğenmedim tarzı) mesajlar silinecektir.
- Atılan mesajda kullanıcı kendi bölgesini-şehrini yorumladıysa mesaj silinecektir.
- Konuda o anki güncelleme paylaşılır ve yorumlanır. Söz konusu bir sistem hakkında tahmin ve kesin tabirler kullanılmaz.
- Mesajınızın silinmesini kişisel algılamayınız. Amaç konuyu takip eden bir üyemizin kafasını karıştıracak şeyler yazılmasını engellemektir.
- Konuda model kapıştırmayınız, savaştırmayınız, şu model adamdır bu model madamdır tarzı yorumlar yasaktır.
Üstte yazılanlara uymayanların mesajları silinecektir. Mesajınız silindikten sonra bu konuda tartışma çıkarmak ve neden mesajım siliniyor tarzı hesap sormak kurallara aykırıdır. Lütfen bilinçli olunuz.
Sadece işini bilenlerin yorumlarını takip etmek istiyorsanız TAHMİNCİLERİN MODEL ANALİZLERİ VE HARİTA PAYLAŞIMI konusunda yazılanları okuyunuz.
-
GFS akşam güncellemesini paylaşmak isteyen dostlar, yeni kişileri görmek isteriz.
Model Paylaşımı Nasıl Yapılır?
Akşam güncellemesini paylaşan dostumuza benden 300
puanı. -
Ecmwf paralel şuan test aşamasında devam ediyor isteyenler linkten bakabilir
https://www.meteociel.fr/modeles/ecmwf.php?para=1Yakın zamanda ana model olarak kullanılacak.
-
Sistem bitmeden yenisini indirdi. Uzun soluklu bir döneme gireceğiz gibi. 14-21 şu an gözüken durum
-
-
Kesin konuşmak doğru olmaz. Güncellemeler üzerinden konuşuyorum. Her gfs de gördüğüm senaryo bu oldu.
Sİzce gerçekten gömülecekmi hevesimiz var kursağımızda kalmasın . Bu durumun bozulma olasılığı varmı
-
Değişmeyen tek şey Samsun Ordu Giresun her türlü gömülüyor her gfs de