Hala bir sisteme bakar ,bir yağış gelir herşeyi unutturabilir
Hocam böyle bi umutla bekliyoruz ama bakalım
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHala bir sisteme bakar ,bir yağış gelir herşeyi unutturabilir
Hocam böyle bi umutla bekliyoruz ama bakalım
Valla hocam gözüm yaşlı ne diyim konyada yaşayacağım son kışımdı o da sinir bozucu ilerliyor
Uzun dönemli iklime göz atarsak bu coğrafya için 20 cm nin ortalama sıradan hatta bi tık alt bir durum olması lazımdı şimdi yılda 1 kere veya hiç çok değişti dünya bu işlere girdikten sonra çok daha net anlaşılıyor
Dert olan şu başta ısrarla çok iyi gösteriyor son 3 gün kala pat diye değişiyor bakalım artık
Kar haritası kötü sistemin yağış potansiyeline göre resmen geçenki sistemi kopyala yapıştır yapmış gibi
GFS bölge hatta ülkede çoğu yer için hoşken vade yaklaştıkça 2 güncellemedir konyayı bozdu gitti
Vade yaklaştıkça atıyorum 20 cm diyorsa 40 cm desin niye hep azaltıyor bakalım daha vakit var
Ben genel anlamda modellerin bu yılki tutarlılıklarını en dip seviyede görüyorum ilk kez bu yıl böyle sistemler gelmiyor ama ilk kez bu yıl son ana kadar çözemiyorlar
Bu sistem yağış açısından baya potansiyelli duruyor umarım doğru zamanda çakışır soğukla 15-20 cmye yakın birikim olur merkezlerde
Basınç dizilimlerinden öyle oluyor birde Doğu'da yüksek baasinc olmayınca hızlıca gidiyor klasik İzlanda sistemleri işte ama konya olarak sizin şansınız baya çok özellikle ikinci siklon size daha çok yarayacak gibi bakalım takip ediyorum
Umarım herkes faydalanır hocam
Hocam haklısınız gerçekten hiçbir modele bel bağlayıp da umutlanmamak gerekiyor inandığın an maymun ediyorlar bir de bu yıl niye ablerin akdeniz üzerinden doğuya gitmek yerine egeden karaya çıkası geliyor ben onu anlamadım
Hocam bana öyle bir sinoptikten bahsedin ki gözümüz kapalı gömülelim
Angora bir kere de kumarsız alsak şu sistemleri be hocam
Bu yıl ecm ve gfs niye bu kadar alakasız oluyor
Benim çıkarım yağtığım bir konu varsa bölgenin güneyi yağış anlamından daha etkili olacak gibi