850 hpa ortalaması 1 derece düştü
Daha da düşecek belki:)
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur850 hpa ortalaması 1 derece düştü
Daha da düşecek belki:)
Pazartesi akşam güncel veriler işlenecek gfsye.onu dikkate alacağız
Güncel veri işleme işi nasıl oluyor? Her güncellemeden önce güncel sıcaklık, basınç, rüzgar, nem vs. değerlerini kullanmıyorlar mı?
Forumda bir sorun mu oldu? Giremedim bir süreliğine. Devamında da son konular eksik.
Forumda bir sorun mu oldu? Giremedim bir süreliğine. Devamında da son konular eksik.
Patlamadan sonra ani düşüşe geçen barometrelerin hala normal seviyelere çıkmamış olmasına karşılık basınç bozulması diyerek kendimi ifade etmeye çalıştım.
Detaylı bilgilendirmeler bu işi profesyonel şekilde yapan kişilerden elbet gelecektir.
Konuya ufak bi araştırma yaparak edindiğim bilgiyi eklemek istedim.
Aynı şekilde 😁 Meteorolojide tarih yazılırken içinde bulunmak çok keyifli ![]()
rotayı tutturamadık yav
doğuladı
Daha 15 gün var :D Daha çoooooooooook değişir
Ne yazık ki ülkemiz dahil dünyanın her yerinde basınç bozulmaları meydana getiren patlama..
Basınç bozulması demek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Belki basınç değişimi demek daha doğrudur?
Dünya'daki basınç ve iklim sürekli birçok farklı etkenden etkilenmekte, bazılarını tahmin ederken bazılarını edemiyoruz. Tahmin ettiklerimizi ise ne kadar doğru tahmin ediyoruz tartışılır. Bu durum sadece (şu anda) tahmin edemeyeceğimiz etkenlerden bence. Çok özel bir durum da değil (Dünya tarihi açısından).
Bize etkileri ne olacak ama acaba🤔
Ada ülkesi olan Tonga yakınlarında Pasifik Okyanus'unda su altı yanardağı patlamış hocam. Şimdilik bildiğimiz bu.
2015'in başında su üstüne çıkmış bir yanardağ imiş, anladığım/okuduğum kadarıyla.
Alakalı NOAA Haberi: https://www.nesdis.noaa.gov/news/hunga-ton…ai-erupts-again
"
(Hunga Tonga) Ada(sı) ilk olarak Aralık 2014 ile Ocak 2015 arasında bir su altı yanardağının (patlayıcı biçimde) patlamasıyla oluştu. Tüm toz, kaya ve kül çöktüğünde, iki eski ada arasında yeni oluşan bir ada ortaya çıktı ve zirvesi 400 fit (~122 metre) yüksekliğe ulaştı. (Önceki benzer oluşumdan) 53 yıl sonra türünün ilk (yeni) örneği ve aynı zamanda modern uydu çağında oluşan ilkiydi. Böylece bilim adamları onun doğuşunu ve evrimini uzaydan canlı ayrıntılarla inceleyebildiler. Oluşumundan bu yana, ada aralıklı olarak patladı.
"
"
13 Ocak 2022'de NOAA'nın GOES West uydusu, Güney Pasifik Tonga Krallığı'nda bulunan Hunga Tonga-Hunga Ha'apai yanardağının başka bir (patlayıcı) patlamasını yakaladı. Yerel yetkililere göre; patlamanın yarıçapı 260 km kadardı ve yanardağdan püsküren kül, buhar ve gaz 20 kilometre yukarıya kadar çıktılar. Ayrıca bu patlama 20 Aralık 2021'deki önceki patlamadan yaklaşık yedi kat daha güçlüydü. Tonga'nın başkenti Nuku'alofa'daki bir gelgit ölçer, patlamadan kaynaklanan 30 cm’lik bir tsunami dalgası da ölçtü.
"
Uydu Görüntüsü:
bence insanların umudu onla alakalı değil
Neyle alakalı? 18 sistemi için yani.
Batılama durumu mu?
Ben bu önümüzdeki sistem adına çok ümitli değilim ancak herkes kıyılar adına örtü vs vs demiş bilemedim 🙂 rakım sistemi derim.
500hpa'da -40 girmesinden dolayı bu tip yorumlar yapılıyor galiba, bakalım nasıl olacak..
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Oraj!
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kütle çok büyük şuan radarda gözüken kütle
Bu hangi uygulama?
Gelsin sariyere bakalım neler yapacak
Sarıyer'i kesinlikle es geçmez
Öbür yandan Bahçelievler ![]()
Umudu kaybetmemek lazım yine de ![]()
Birbirimize destek olalım, takilmayalım fazla işin suyu çıkıyor sonra arkadaşlar.
Herkes hava işine odaklansin
Eleştirel anlamda yazmak istemedim, merak ettim sadece
Hava işi zaten hayat işi de:)