İyi çalışmalar Eren , önerdiğin tahmin tutsun:)
Iskandinav YB tarafından yazılan gönderiler
-
-
Estağfurullah abi ben 2017'de ki arşivlerden teker teker bütün yorumlarını okudum. Sen net yorumlar yaptığında sana inanmayan büyük bir kesim vardı. Geçen sezonlarda da yaptığın tahminler ortada zaten harika. Bizim sitemizin en büyük ayrıcalığı olacak bir sistemi en erken dile getirmemiz. Bir sistem olduğu zaman diğer kesimler yeni yeni konuşurken bizim sitemiz çoktaaan konusunu açmış oluyor. Senin sayende abi.
Sinan Yanlış tahmin oranı kaç gibidir? Tutan da gördüğüm sistemler oldu, tutmayan da, yarısı tutuyor mudur ortalama?
(Tutmaktan kast ettiğim kayda değer bir sistem gelmesi)
-
Ekmek çıkar mı buradan?

-
Çok geçmiş olsun Semih Ö.
-
Merhaba havalarınsesi sitesi üyeleri ben Sosyal bilgiler öğretmenliği 1. sınıf öğrencisiyim öğretmenimiz Genel Fiziki Coğrafya dersinde ödev olarak "Manisa ilinin sıcaklık ve yağış(son 10 yıl) grafiğini excelde hazırlayınız" adlı konuda ödev verdi ve benim Manisa ilinde son 10 yıla ait sıcaklık ve yağış verilerine ihtiyacım var bu verilere nasıl ulaşabilirim yardımcı olabilirseniz çok güzel olur şimdiden çok teşekkür ederim
İyi geceler Samet! Biraz geç saat ama yine de:) Benim de alakalı bir konuda bir projem var, onun için meteorolojik veriye ihtiyaç duyuyorum. Bu konuyla alakalı MGM'nin sistemi bu oluyor: mevbis.mgm.gov.tr. Anladığım kadarıyla üniversitelerden bir yazı ya da benzer bir şey aracılığıyla ücretsiz şekilde ulaşılabiliyor. İşine yararsa ne mutlu! Ancak (iyi) çalışıyor mu emin değilim, ben de henüz kullanamadım.
Açıklamak gerekirse bu sistemde her türlü veri var MGM tarafından saklanan, istediğini de bulursun eminim.
-
Senaryolar birbiriyle baya alakasız

-
Bakalım GEFS ne diyecek...
-
Merak etmeyin, bunları 24h'da da göreceğiz bu sefer. Bu şekilde olsa da olmasa da.
Bugünki GFS güncellemesine yorumum. Duygusal olmasının dışında senaryoların %25'i benzer bir senaryo, yarısı ise bir sistem vermekte. Daha önemli bir anlamı olmadığı için buraya getirmeye karar verdim. (daha derin bir analize bağlı olmadığı için)
-
Böyle bir sistem görmedim daha önce, benzeri olmuş mu hiç?

-
Eh işte senaryolar, güzeli var, çirkini var.
-
@dark and cold bir doktora görün istersen?
-
-
Senaryoların yarısından fazlası bir sistem veriyor 15'i sonrasında. (18-23'üne)
Sonrası ekstrem gelecek senaryolar da var ancak vade yetmiyor.

İkinci moda geçmemiz yakındır bence.
Bilmiyorum fark ettiniz mi, ılık YB'li havalarda
"azıcık soğuk gelse de aksiyon olsa :coksıcak: 'dan kurtulsak"
derken soğuk gelme ihtimali doğunca "şu kadar doğulasın, bu kadar batılasın, -9 yetmez oraya -13 en az gelsin"
moduna hemen geçiyoruz.Sorun olduğu için değil, bakış açısının bu kadar hızlı değişmesi hoşuma gidiyor.
-
Gfs 30 senaryoda aynı şekilde
Ben de kontrol ettim, temiz bir sistem veren yok, kirlisini veren de yok
-
İyi günler herkese! Son günlerde forum suskun ancak anlayamıyorum tam neden? Şartlar değişmiş değil sonuçta, kurak bir kış bizi bekliyor gibi de görünmüyor. Canlanalım canım
Daha çok sistemimiz var yakalayacak.