29 Nisan 17 Mayıs arası tam kapanma
Sınavlar ertelendi
Seyahatler izine göre
Benim duyduklarım bunlar
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur29 Nisan 17 Mayıs arası tam kapanma
Sınavlar ertelendi
Seyahatler izine göre
Benim duyduklarım bunlar
Ben de gördüm 1 Mayıs ile 17 Mayıs arası kapanma yapacaklar deniyor
Ordu'da an itibariyle ince taneli dolu ile birlikte ara ara gök gürültülü sağanak yağış var yılın ilk gök gürültülü yağışı sanırım
Ordu'da an itibariyle ince taneli dolu ile birlikte ara ara gök gürültülü sağanak yağış var
bişey sorucam neden hep twitter gündeminde sürekli bir laf, bir isyan oluyor
Ülkede kutuplaşma başladı bence ondan olabilir
Gezegene zarar veren hayvancılık değil o yapılan plansız betonlaşmadır gerçekten çok üzücü bir haber

B-52 Stratofortress, Amerikalı Boeing şirketi tarafından üretilmiş uzun menzilli stratejik bombardıman uçağıdır.
B-52'ler Soğuk savaş yıllarında SSCB topraklarına nükleer bomba taşınabilmesi amacı ile geliştirilmiştir. İlk uçuşunu 15 Nisan 1952'de gerçekleştirmiştir. 1954 yılından itibaren B-36 Peacemaker ve B-50 Superfortress uçaklarının yerini alarak ABD Hava Kuvvetleri'nde kullanıma girmiştir. ABD Hava Kuvvetleri'nde "Buff" diye bilinirler. Halı bombardımanı diye adlandırılan, güdümlü olmayan basit konvansiyonel bombalar kullanarak geniş alanların isabet oranı yüksek olmadan bombalanmasında etkili olarak kullanılırlar. Körfez savaşı'ndaki bombaların çoğu B-52'ler tarafından atılmıştır. Taşıma kapasitesi B-1B Lancer'dan daha az olmasına karşın (yaklaşık yarısı kadar) menzili biraz daha uzundur.
18 Ocak 1957'de 3 B-52B dünya etrafında hiç durmadan uçarak rekor kırmıştır. Bu uçuş 49 saat 19 dakika sürmüştür ve havada 3 kez yakıt ikmali yapılmıştır.
21 Mayıs 1956'da Bikini Atolu'na havadan ilk hidrojen bombasını atan uçak bir B-52'dir.
ÖZELLİKLER
Mürettebat: 6 Kişi; pilot, co-pilot, Yön belirleyici, Yön belirleyici(Radar), Bombardıman Kumandanı, ve elektronik savaş görevlisi
Uzunluk: 159 ft 4 in (48.5 m)
Kanat açıklığı: 185 ft 0 in (56.4 m)
Yükseklik: 40 ft 8 in (12.4 m)
Kanat alanı: 4,000 ft² (370 m²)
Boş ağırlık: 185,000 lb (83,250 kg)
Yüklü ağırlık: 265,000 lb (120,000 kg)
Maksimum kalkış ağırlığı: 488,000 lb (220,000 kg)
Yakıt Kapasitesi: 47,975 US gal (181,725 L)
Güç ünitesi: 8× Pratt & Whitney TF33-P-3/103 turbofan motorlar, 17,000 lbf (76 kN) adedi
Naçizane
Bunu ikinciye yazdın.
Yazmış mıyım hiç farketmemişim ![]()
Nümizmatik
Eski metal paraları, sikke ve madalyaların tarihini ve bunların tanımlanıp sınıflandırılması ile ile uğraşan bilim dalıdır
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Bizim İhalar ile birleşince bitirim ikili gibi olacaklar ![]()