ArdaAlper tarafından yazılan gönderiler

online eğitimde sayısal derslerini anlayan var mı cidden ? Ben okul derslerine 1 hafta falan girdim bektım olmuyo müfredara göre kendim çalıştım. Aslında şuanda açıktan okumak gibi benim yaptığım okula sadede sınav için gidiyorum

Ben anlamadığım için ablamdan minik bir özel ders aldım ama yine de 50 aldım matematikten gerisi hep yüksek(fizik hariç)

Biyoloji 98

Kimya 80

Fizik 60

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Bu manevra Kobra manevrası olarak geçiyor hareketin hakkını su 35 natodaki kodu flanker olan uçak veriyor yeni versiyonu su 37 kobra manevrasından oluşan G kuvvetini titanyumdan yapılan gövde yapısına borçlu ABD titanyum fakiri olduğu için izlemekle yetiniyor :)) su 35 lerde yine ayrı bir Rus mühendislik fikirliyle egzoz alt kısmına ters şekilde arkadan yaklaşan uçaklara karşı füze istasyonu dahi eklemiştir uçak düz giderken arkaya füze fırlata biliyor Rus hava araçları batılı rakiplerine fark attığı pek çok özelliği bulunmaktadir

Rus uçaklarının daha çok manevraları var cidden mühendislik harikası denebilir ama sanırım bu uçakların dezavantajları da var mesela motorların hava alma bölümü aşağıda olduğu için pistin tamamen temizlenmesi gerekiyor

Valden voltran senin ilgi alanım Rus uçakları sanırım

Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Baykar Bayraktar TB2 (Taktik Blok 2), Türkiye merkezli Baykar Savunma tarafından üretilen İnsansız hava aracıdır. 14 Haziran 2014 tarihinde tam yüklü olarak gerçekleştirilen uçuş testinde 27,030 feet irtifaya çıkmış, 5–6 Ağustos'da gerçekleştirilen uçuş testinde ise tam yüklü olarak 18,000 feet irtifada 4.040 km yol kat ederek 24 saat, 34 dakikalık uçuş gerçekleştirmiştir.17 Aralık 2015'te iki adet Roketsan MAM-L güdümlü füzesi yüklü şekilde yapılan atış testinde %100 isabet ile hedefleri vurabilmiştir

İlk uçuş: 29 Nisan 2014

Hizmete giriş: 2014–günümüz

Ana kullanıcı

Türk Kara Kuvvetleri

Jandarma Genel Komutanlığı

Emniyet Genel Müdürlüğü

Millî İstihbarat Teşkilatı

Diğer kullanıcılar

Azerbaycan Hava Kuvvetleri

Ukrayna Hava Kuvvetleri

Katar Hava Kuvvetleri

Libya Hava Kuvvetleri

Üretim sayısı

154 (Aralık 2020)

Birim maliyeti

$6 milyon (2020)

Baykar Savunma ekibi tarafından askeri ve sivil havacılık standartlarına uygun olarak tasarlanan Baykar Bayraktar TB2'nin tüm alt yapısı Türkiye merkezli üretilmiştir.Sistem 2015'te Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Pençe Operasyonları'nda, Suriye İç Savaşı'na müdahalesi süresince yaptığı harekâtlarda ve İkinci Libya İç Savaşı'nda aktif olarak kullanılmıştır. Türk ordusunun yanı sıra Azerbaycan ordusu, Katar ordusu ve Ukrayna ordusu da sistemi kullanıyor.

Yukarıdaki videoda Karabağ Savaşı sırasına Azerbaycan Ordusunun TB-2 ile havaya uçurduğu Rus yapımı sistemler var

Harici İçerik youtu.be
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Harici İçerik youtu.be

Bu iki videoda size anlatmaya erindiğim çoğu yerli ve yabancı sistem var izleyebilirsiniz :sevgidolu:

Ayrıca üstteki videoda Türk pilotlarının yeteneklerini görebilirsiniz

Harici İçerik youtu.be

Kendisi Türk çok güzel videolar yapıyor diğer konuya atacaktım da orda çok paylaşım yaptım bugün o yüzden buraya attim

Valden voltran kokpiti gösteriyor videoda cidden yan yana oturma düzeni varmış uçakta bilgilendirdiğin için teşekkür ederim :sevgidolu:

Rus savaş uçakları genellikle iki motordan oluşur ve birbirlerinden bağımsız hareket ederler (sağ motor aşağı bakarken sol motorun yukarı bakması gibi) bu yüzden uçakların hareket kabiliyetleri genellikle

en üst düzeyde olur fakat motorların aşırı ısınması uçağın radarda görünmesini kolaylaştırır ve bakım ihtiyaçları çok fazladır

Bazı Rus Uçak Motorları

Satürn AL-31

Satürn AL-41

NPO Saturn izdeliye 117 (AL-41F1)

İçinde tuvalet bulunan bir savaş uçağıdır ayrıca standart çiftkişilik savaş uçaklarının tersine kokpiti değişik tasarlanmıştır silah sistem subayıyla kullanan pilot yana olacak şekilde tasarlanmış

Ben bu uçağın burun kısmını ördeğe benzetiyorum.

Ayrıca bu videodaki manevra sadece Rus uçaklarının yapabildiği bir manevradır izleyebilirsiniz

Harici İçerik youtu.be

(20. Saniyede manevrayı yapmaya başlıyor)

(Yakın zamanda SU-57 ve kullanılan motor tipini yazacağım belki birazdan motor tipinin özelliklerini yazarım)