ArdaAlper tarafından yazılan gönderiler

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• Elektronik Harp bir ülkenin telsiz, radar ve diğer elektronik sistemlerini bozmak veya kullanımı zorlaştırmak için kullanılan sistemlerdir

Bunun en yakın örneği Suriye topraklarında operasyon yaptığımız sırada hava sahamıza girmek isteyen bir Rus savaş uçağı KORAL elektronik harp sistemimizin etki alanına girmiş ve uçağın kontrolü zorlaşmaya başladığı için kalkış yaptığı üsse geri dönmüştür

Bu sistemler ile:

Radarlar bozulabilir

Telsizlerin bağlantıları kesilebilir

Uçak, gemi gibi araçların kontolü zorlaşabilir

Dünyadaki elektronik harp sistemleri:

KORAL

POLE-21(Rus)

C-160 Transall

EF-18(F-18 uçağının elektronik harp için geliştirilen hali)

Başka bildiğiniz varsa lütfen yazın :sevgidolu:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

SU-34                                 

Su-34 Rus yapımı çift kişilik avcı bombardıman uçağı. Sukhoi Su-24’lerin yerini alması düşünülmektedir. Su-27 Flanker esas alınarak geliştirilen bu uçak, gece ve gündüz, yer ve hava hedeflerine nükleer silahlar da dahil olmak üzere yüksek hassasiyetli saldırılarda kullanılması amacıyla geliştirilmiştir.

Avrupadaki Rus üslerinde bulunan Su-34 ve Su-24’lerin, 2010 yılı Temmuz ayında havada yakıt ikmali gerektiren bir uçuşla 6,000 km. uzaklıktaki Pasifik kıyılarına taşınması esnasında, Su-34’lerin uzun menzil uçuş yeteneği de görülmüş oldu. Uçuş esnasında Su-24’ler 3 kez yakıt ikmali yaparken, Su-34’lerde sadece 2 ikmale gerek duyuldu.

Su-34’lerin 2008’deki Güney Osetya Savaşında kullanıldığı da söylenenler arasında.

Bir Rus SU-24 savaş uçağının Türkiye-Suriye sınırında sınır ihlali sebebiyle Türk F-16 savaş uçakları tarafından 24 Kasım 2015'te düşürülmesi üzerine çıkan krizin ardından 30 Kasım 2015 tarihinde Rus Savunma Bakanlığı tarafından SU34’lerin Suriye de görevlendirildiği açıklandı.

Ayrıca 29 Ocak 2016 tarihinde bu sefer bir Rus Su-34 uçağı Türk hava sahasını ihlal etmiş, bunun üzerine Türk Hava Kuvvetleri turuncu alarm seviyesine geçmiş ve Güneydoğu'daki hava üslerine takviye yapmıştır

TCG ANADOLU teslim tarihinde erteleme !!

TCG Anadolu'nun Deniz kuvvetlerine teslimi 2022 yılının sonuna ertelendi.

2021 yılında teslim edilecekti ancak yapılan son açıklamalar ile birlikte 2022 yılına ertelendiği belirtildi.

Ertlenme sebebi ise henüz bilinmiyor. Ancak ambargolar, maddi imkansızlar veya teknik yetersizlik olabileceği düşünülüyor. Bilindiği üzere TCG Anadolu bir S/IHA gemisine dönüştürülecek, Baykar'ın yeni gelistirmekte olduğu TB3 S/İHA bu gemi için kullanılacak. Toplamda 30-50 S/İHA taşıyabileceği düşünülüyor.

Deniz sistemlerinde ciddi şekilde aksamalar ve gecikmeler devam ediyor.

Ah bu ANADOLU ne güzel F-35 taşıyacaktı :bıktım:

Benim bildiğim kadarıyla kendisi de 50 milyon kişiyi katletmiştir belki de bu serçe katliamından sonra ölenleri o öldürdü saymış olabilirler

Dişini fırçalamaz :çay: ile çalkalarmış niye fırçalamıyorsun diye sorulunca "Kaplan dişini fırçalar mı ?" dermiş o yüzden dişleri biraz kötü haldeymiş

Kargo uçakları savaş anında veya bir operasyon sırasında çok büyük önem taşıyan uçak türüdür. Örnek Libya'ya geçen sene pek çok yardım gönderildi eğer o uçaklar olmasa belki de Libya'da durum çok farklı olurdu.

Ben uzun uzun yazmıştım da sıkar sizi diye kısaltılmış hâlini yazdım cidden uzun bir hikayesi var. Yarın bir Rus uçağı yazarım sonra da F-16 hikâyesini yazarım sen de bana unuttuğum yerlerde destek olursun abim

mehmet civan çok teşekkürler galiba F-16 tüm operasyon türlerini uygulayabilen bir uçaktı bu yüzden benim favori uçağımdır

Hatta Biden yönetimi F-35 projesini bir süre durdurup (Yüksek maliyetinden dolayı) onun yerine geliştirilmiş bir yeni nesil F-16 üretecek bile deniyor. Gerçekten çok mükemmel bir uçak.