Tam ümidimi kesmiştim puan aldım ![]()
Bir de Ağustos ayında yarışmaya katılım işini hallettim dershanem olduğu için köye gitmeyeceğim büyük ihtimalle
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturTam ümidimi kesmiştim puan aldım ![]()
Bir de Ağustos ayında yarışmaya katılım işini hallettim dershanem olduğu için köye gitmeyeceğim büyük ihtimalle
1. Fotoğraf: Swiss Havayolları'na ait Boeing 777-3DE(ER)
2. Fotoğraf: McDonnell Douglas MD-11
3. Fotoğraf: United Havayollarına ait Boeing 767
4. Fotoğraf: Test uçuşunda bir A320
Bi hayırlı sabahlar da benden olsun :'D
Gününüz güzel geçsin ![]()
Bayağı heyecanlı geçiyor maç ![]()
1. Fotoğraf: KLM Havayolları'na ait Boeing 777-300ER
2. Fotoğraf: Lufthansa'ya ait A-340 D-AIFC
3. Fotoğraf: Singapore Havayollarının Airbus A350-941
4. Fotoğraf: Rusya'ya ait İlyushin İl-76TD
Sinan teşekkürler abim
Sinan abim konunun adını Savunma sanayii ve havacılık yapsak olur mu yolcu uçakları da paylaşmak isterim başlığa uygun olması için söylüyorum da ![]()
1. Fotoğraf: B-1 bombardıman uçağı
2. Fotoğraf: F-16
3. Fotoğraf: C-17 ve F-35'ler
4. Fotoğraf: F-18
5. Fotoğraf: B-52
elektrik
Lockheed C-5 Galaxy, Lockheed firmasınca üretilmiş büyük tip askerî Amerikan kargo uçağı. 1968'den beri hizmet vermektedir. İlk hizmetini Vietnam savaşı'nda vermiş, 2. Körfez Savaşı'nda çeyrek milyon ton taşımıştır. Değeri 300 milyon dolardır. Havada geçirdiği her 1 saat için haftalık bakım gerekmekte veAmerikan Ordusu'nun bu güne kadar yapılmış en büyük kargo uçağıdır. İniş takımları içe katlanabilir şekilde tasarlanmış, 20 saniye veya daha kısa bir sürede kalkış yapabilme kabiliyetine sahiptir. Uçağın ağırlığından dolayı yüklenen yükün ağırlık merkezi değişirse, uçak havada asılı kalıp hızlı bir şekilde yere düşüp büyük bir zaiyata yol açabilir. Bu yüzden yük yüklenirken büyük bir titizlikle bu çalışmalar yürütülür.
Özellikleri:
En yüksek hız: 855 ;km /sa
Düz uçuş hızı: 919 km /sa
Kanat açıklığı: 68 m (her bir kanat bir basketbol sahasından daha büyüktür.)
Menzil: 12.964 km
Uzunluk: 75 m
Motor tipi: General Electric CF6h dakikada 42ton hava çekmektedir. (4 Motorlu)
Ağırlık: 3.3Ton
Dış kaplaması ağırlığının fazla olmaması için Alüminyum Fiberglas'tan yapılmıştır.
Sadece arka kapağı değil, burnu da açılabililen bu uçağın içerisinde 72 yolcu taşıma kapasitesi, 12 kişilik bir mürettebatı doyuracak 2 mutfak ve ranzalı yataklara sahiptir.Yapıldığı tarihten itibaren yaklaşık 100 yıl hizmette kalabilir.

Türkiye’nin 2021 savunma bütçesi 99 milyar lira
NATO, müttefiklerinin savunma harcamaları ile ilgili verilerini düzenli olarak belli aralıklar ile toplar ve bu verileri çeşitli grafikler ile birlikte sunar. Her müttefikin savunma bakanlığında kabul edilen tanımına göre mevcut ve tahmini veriler raporda yer alır. NATO tarafından yayımlanan verilerde Türkiye’nin 2021 yılında 99 milyar lira savunma harcaması gerçekleştireceği bilgisine yer verildi.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
ALPAGU’dan hedefe tam isabet
Tek er tarafından gündüz ve gece etkin operasyon yapabilen Sabit Kanatlı Akıllı Vurucu İHA Sistemi ALPAGU, mühimmatlı test atışında hedefini tam isabetle vurdu.
Fırlatıldıktan sonra, yaklaşık 10 dakika boyunca uçuşunu gerçekleştiren ALPAGU, görüntü takip yazılımı vasıtasıyla hedef takibini yaptı.
Yüksek manevra kalibiyeti ile hedef tarafından son ana kadar tespit edilemeyen ALPAGU, üzerindeki mühimmat ile hedefini imha etti.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Türkiye 2020'de Suudi Arabistan'a 3 İHA ihraç etti
2020 yılı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti tarafından Suudi Arabistan Krallığı’na 2 adet füze ve / veya füze fırlatma aracı ihraç edildiği de kaydedildi.
Suudi Arabistan Krallığı’nın silahlı insansız hava aracı filosunu genişletmek için VESTEL’in KARAYEL İHAS’ının yerel uygulamasını seçmişti. Bahse konu ihracatın da Vestel Savunma çözümü Karayel İHAS olabileceği değerlendiriliyor.
Hayırlı günler ve cumalar HS ailesi gününüz güzel geçsin inşallah ![]()