ArdaAlper tarafından yazılan gönderiler

UYDU'NUN HIZI

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

İRTİFASI

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Uydu yere gittikçe yaklaşıyor ama her gün farklı kilometre katediyor bir hesaplama yaptım hızı attığına göre irtifası daha hızlı azalır o zaman da 3-4 gün içinde Dünya'ya düşebilir.

Not: Ayın 8 ve 10'unda uydu Türkiye'nin üzerinden geçecek

• Kirpi II METİ araçları Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi
      Kara Kuvvetleri Komutanlığına 10 adet PMKİ/ METİ Tim Aracı teslim edildi. Araçta bulunan robotik kol sayesinde PMKİ Timleri araçtan inmeden güvenli şekilde mayın ve EYP’lere müdahale edebilecek.
      KİRPİ II METİ araçlarında ASELSAN'ın geliştirdiği ETİ sistemi mevcut.
    • HÜRJET projesinde üzerinde çalışılması planlanan konfigürasyonlar;
      🔸Harbe Hazırlığa Geçiş Eğitimi,
      🔸Hafif Taarruz (Yakın Hava Desteği),
      🔸Eğitimlerde Karşıt Kuvvet Görevi,
      🔸Hava Devriyesi (Silahlı ve Silahsız),
      🔸Akrobatik Gösteri Uçağı,
      🔸Uçak Gemisi Uyumlu Uçak
    • Tunus'lu personellerin 🇹🇷ANKA İHA eğitimleri tamamlandı
      Tunus’a ihracatı gerçekleştirilen ANKA İnsansız Hava Aracı Sistemleri için verilen personel eğitimleri tamamland
      Yaklaşık 80 milyon dolar bedelle TUSAŞ, Tunus Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na 3 adet ANKA-S İHA ve 3 adet Yer Kontrol Sistemi teslimatı gerçekleştirecek.
    • Milli Muharip Uçak 2023’te motor çalıştıracak
      Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Milli Muharip Uçak için hedeflerinin 2023’te “motor çalıştırmak” olduğunu söyledi.
      Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdür Yardımcısı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi (ROTASAM) tarafından çevrim içi düzenlenen “Havacılık Sanayisinde Ar-Ge ve Millileştirme Çalışmaları” başlıklı seminere katıldı ve açıklamalarda bulundu. Öztürk, TUSAŞ tarafından geliştirilen projelerin fiili olarak 2005 yılında başladığını söyledi.

İnstagram da gezinirken sinirime dokundular diyorlar ki Osmanlı yıkıldı lakin acaba biliyorlar mı şu an kullandığımız bayrak Osmanlı bayrağı aslında Osmanlı bayrağı Hilal şu anki bayrağımıza göre kalın Yıldız kullanılmıştı son olarak o zamandan beri değişmiyor yıldız biraz inceldi sadece

Bu bilgiyi de bilmek gerekiyor yani bilip bilmeden konuşmayacaksın

Şu sözü bırakıyorum Bayrak düşmeden bir devleti YIKAMAZSINIZ

Osmanlı yıkıldı ama etkileri hala yönetimde sosyal hayatta hatta senin de dediğin gibi bayrakta bile duruyor.

Ben tarafsız olarak söylüyorum her devlet ondan önceki devletin etkilerini taşır

Örnek Azerbaycan'da hala SSCB'ye bağlı olduğu zamandan kalma etkiler var.

Almanya'da hala N*zi döneminden kalma yoğun disiplin var

Anlayacağın hiçbir devlet yıkılıp yok olmaz etkileri hep bir yerde olur

Bu arada bilgilendirmen için teşekkürler