Mkaymaz21 hocam benim puanımı isterseniz erkenden atın
Yüksek ihtimal idaayı kaybettiniz??
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur Mkaymaz21 hocam benim puanımı isterseniz erkenden atın
Yüksek ihtimal idaayı kaybettiniz??
Güneydoğu ne var ne yok? Bi gelim bakim dedim keyifler nasıl ??
Hoş geldiniz hocam keyifler pek yok sistemin. En kötü işleyeceği yerlerden biri olduğu için her seferinde model farklı birşey veriyor hakkımızda hayırlısı mesela sabah ecm çok iyiydi şuan fos alıştık ama mesela 24 saat sonrasına 20 cm kar verse bence bu konudaki kimse inanmaz?ben dahil
Yüksek basınç sokuldu. bu sefer soğuk vardi ama yağış yok.??
Şaşırdık mı ?
Ecmwf diagramına bakabiliyor muyuz saolsun konumuna hiç kar vermedi de?
Arkadaşlar gfs sistemi giderek zayıf mı gösteriyor yoksa bana mı öyle geliyor. Sanki sıcaklıkları biraz yükseltmiş!. Umarım ecmwf daha güzel çıktılar sunar.
Ortalamaya göre Sıcak çıktı verdi ondan
Harunsalman dostum siyah çizgi kırmızının üstünde ana çıktı sıcak çıktı 18 için????
nur topu gibi kuru soğuğu bol bi güncellememiz daha oldu.
Dostum ana cikti siyah çizgidir. Ortalama kırmızı olandır. Kıtmızı altta kalıyorsa ana çıktı sıcak senaryodur. Siyah altta kaliyorsa ana çıktı soğuk senaryodur. Tabii tarihe göre yorum yapilmali.
hmm anladım daha çiğ iz yorumlamada yaklaşık 5 6 yıldır takip ediyorum hava olaylarını ama yorumlamada hep eksik kalmışımdır.. İnşALLAH 1 2 seneye gelişecez.
Herkese hayırlı cumalar.. bol bol ŞÜKREDİP dua etmeyi unutmayınız.. Hayırlı forumlar.
Harunsalman Benim merak ettiğim bişey var bu diyagramlardan ana çıktının sıcak mı soğuk mu olduğunu nasıl anlıyoruz?
Dostum ben normalde fazla kesin konuşmam ama şu an 20+ cm %80-90 alacaz gibi. mehmetcengiz hocanin dediği 23-24-25 tarihlerinin de tutma ihtimalleri artıyor.
Aynen Mkaymaz21 hocamız yakında detayları da açıklar inşALLAH
Gfs ye değil gefs e bakın. Orada da çoğunluk ecm gibi. Bu uzun bir dönem elbet biz de alacaz.
İnşALLAH öyle olacak dostum..
Bugünki GFS çıktıları çok önemli hale geldi yoksa Güneydoğu efsanesi mi geliyor
bide bakmışız ki her yere en az 20cm kar veriyo =D
Böyle gelirse senin konumun da çok iyi kar alacak.
hocam haklısınız aslında ama mesela urfanın ortasından sanki çizgi çekilmiş gibi batı tarafı da doğu kadar iyi olsa keşke..
Aslında bölgenin doğusundaki yağışı paylaştırsalar ben razıyım =D