Gece yağış olabilirmi Samsun'da?
Olma ihtimali var radardaki kütlelere göre ama şuanlık geliş yönleri samsun merkezin sevmediği bir yön bekleyip göreceğiz ecmwf sabahtan itibaren vermiş
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGece yağış olabilirmi Samsun'da?
Olma ihtimali var radardaki kütlelere göre ama şuanlık geliş yönleri samsun merkezin sevmediği bir yön bekleyip göreceğiz ecmwf sabahtan itibaren vermiş
Ecmwf bu sabahtan itibaren samsuna adeta sel vermiş çok ağır bir yağış gözüküyor bakalım neler olacak
ünye selin eşiğinde bu arada büyük ihtimalle büyük bir sel felaketi yaşanacak
İcon ne yapmış öyle arkadaşlar çok ciddi bir durum oluşabilir bu denli bir oluşumu ciddiyd almazsak çok sıkıntı olur sinop samsun arasına oturtmuş
MGM hala uyarı veriyor ama radarda neredeyse hiç kütle yok sence yine yağış alır mıyız hocam
Bu arada kusura bakma biraz fazla soru soruyorum sanırım
Arda yarında yağışlar olabilir bu akşam da yağışlar ara ara olabilir modeller dediiim gibi farklı radar takibi yapalım
Sadece radar takibi öneriyorum ama mgmnin bu kadar şiddetli verdiği yağış uyarısı için son kez bi akşam modellerine bakacağım
samsunda iş ciddiye gidiyor
Radar tehlikeli sabaha kadar böyle devam ederse merkezde bile sel olabilir.
Ecmwfde siklonu verdi!!! Yeni bir takibimiz var artık 11inden itibaren oluşacak siklon
yani bir baktım çok bir yorumun yok açıkçası çünkü tuhaf olduğu yerde eriyebilirde ama siz daha çok artık kuzeyden kuzeydoğudan gelebilecek kütlelere odaklanın
Tokatlı kardeşim o kütleyi bende merak ediyorum bir inceleyip tekrar dönüyorum şimdi
Fevzi Burak çok teşekkür ederim hocam erinmeden yorumluyorsun sorularımı
Ne demek
şuanlık durum böyle alper ordu çevrelerinde ani kütleler de oluşabilir. Şuan ana yön güneydoğudan gelen kütlelere odaklanman. İlerleyen saatlerde rüzgar kuzeye dönebilecek gibi duruyor gece saatlerinde denizden inmeye başlayabilir kütleler. İlerleyen saatlerde yine konuşuruz ama ordunun ve giresunun alacağı yağışlar daha bitmedi yeni başlıyoruz
Arda modelleri artık sadece 11indeki karadenizdeki siklon için takip ediyorum şu yağışlar adına radar bakıyorum sadece çünkü modellerin hepsi yanılıyor radar bakmayı tavsiye ediyorum şimdi ben radardaki hareketleri atayım buraya takip edelim
Merkezde her yer göle döndü yağış devam ediyor yeni kütleler oluşuyor