Sistem son güncellemelerle daha tehlikeli bir hale doğru gidiyor
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Şunu da söylemek isterim bana göre bu sistemin en riskli yeri samsun ordu arası(çarşamba terme salıpazarı ünye fatsa perşembe)
-
Hocam 20 30 mm bizde birşey kaparmıyız
Rahat yakalarsınız gibi duruyor iç kesimlerde çorum amasya tokatında iyi yağış alacağını ve güçlü oraj aktivitelerinin olacağını düşünüyorum
-
Son Doğu Karadeniz'de görülen sistemde ECMWF yağış olarak nokta atışı yapmıştı. Dikkate almak gerekir
Evet ecmwfnin yaz başarısı yüksek gidiyor son sistemlerin çoğunda başarılı
-
Evet arkadaşlar birçok olaya gebe olacak bir sistemi karşılamaya hazırlanıyoruz ne yalan söyliyeyim kışın sistem takip ediyormuş gibi hissettim kendimi.
7 ağustos ilk saatlerden itibaren batı karadenizde yağışlar başlayacak ve bu yağışlar zaman zaman etkili kuvvetli yer yer aşırı olabilir. Kararsızlık seviyelerinin yüksek olması lifted indeks değerlerinin -9 civarında olması yüksek yıldırım şimşek aktivitelerine deniz üzerinde hortum ve dolu ihtimali de olduğunu gösteriyor. Yağışın 8i akşam saatlerinde bölgeden çekileceği gözüküyor. Ama ara ara yağışlar devam edebilir.
Orta ve doğu karadenize bakacak olursak öncelikle trabzona değinmek istiyorum yağış açısından çevresine göre yine az yağış alacak gibi duruyor. Trabzonun doğusu rize ve artvin kıyıları ile samsunun doğusu ordu ve giresun çevrelerine ecmwf 400mm yağış veriyor. Durum ciddi gözüküyor.
7si öğle saatlerinden itibaren samsun ordu civarlarında kuvvetli yağışın başlamasını bekliyorum akşam saatlerinde bölgenin doğusunda da kuvvetli yağış olacak. Bu yağışlara kararsızlık seviyesinin yüksek olması ve lifted index değerlerinin -9 civarlarında olmasından dolayı çeşitli olaylar( yüksek yıldırım aktivitesi dolu denizde hortum) gibi eşlik edebilir. Sistemin netleşmeyen kısmı samsun ordu ve giresun civarı duruyor burayla ilgili daha detaylı yorumu yarınki güncellemelerden sonra paylaşacağım.
Tüm bölge genelinde şiddetli hava olaylarına karşı dikkatli olalım sağlıcakla kalın.
-
Arkadaşlar dışardayım şuan 1 saate tahminimi yazacağım çok acayip şeylere gebe bu sistem sel haberleri kaçınılmaz gözüküyor tehlikeli duruyor çok
-
Eee son durumlar nedir Karadeniz için? Varmı olumsuzluklar? Cape değerleri cart curt bilgi gelecek mi? 😅 Sanırım Yıldırım şow olacak he
Hocam akşama genel değerlendirme yapacağım ayrıntılı bilgileri de vermeye çalışacağım bu akşam ve yarın
-
merhaba hocam pazar akşamı samsunda akşam saatlerinde yağıs gözüküyor mu acaba ? Fevzi Burak
Modeller daha tam olarak oturtamadılar yağışı ama ortada tehlikeli durum var yarın akşam daha netleşmiş olur diye düşünüyorum netleşmesede sistemle ilgili bilgilendirmemi yarın akşam yapacağım. Şunu söyliyeyim bölgenin tamamında kuvvetli yağışlar olacak cape indeksi çok yüksek bol aksiyon yaşanacak gibi duruyor. Pazar akşamı samsunda yağış ihtimali var diyebilirim. Ama yarın akşam daha net konuşabileceğimi düşünüyoeum modellerde farklılıklar var.
-
Kastamonu çok şanslı bence kışın hem yağış hem soğuk açısından her zaman faydalanıyor neredeyse sistemlerden
Aynen öyle deklerden de faydalandığı oluyor her türlü yağış alabilen bir konumu var
-
Abim soğuk bakımından gayet iyi tabi ben biraz kuru soğuk da seviyorum o da iyi ama yağış açısından öyle epey kar birikimi son birkaç yıldır bildiğim kadarıyla pek yok 20 30cm üzeri varsa düzeltsin çorumdaki arkadaşlar. Samsun kışın yağış açısından zaten az alan bir şehir sistemler genelde karayelle geldiği için tamamen rüzgar yönüne bağlı çorum içinse siklon beklemem lazım artık güzel rotası olan hadi bakalım şans 😂
-
Arkadaşlar 13 eylülde çorumda inşallah üniversitem yüz yüze açılacak artık geçen sene samsunda kaldık yine bu seneyi çorumda geçireceğim gibi kurak samsundan kurak çoruma pek bir şey değişmeyecek gibi 😂 sadece hava kuru ve soğuk olacak bakalım artık kıyıların sevmediği siklonları istemek durumundayım dekler çoruma ulaşamıyor 😂
-
rizenin doğusu ve artvin kıyılarında tehlike devam ediyor
-
terme ünye fatsanın iç kesimlerinde sarı turuncu kütleler yapışmış tehlike olabilir
-
-
samsun açıklarındaki kütlenin normalde ilerleyen saatlerde aşağıya doğru yön alması gerekiyor bakalım