kocadağ ne zman alabilir
?
Kocadağ rakımı sayesinde 9undan itibaren iyi kar alacak 8i akşam başlayabilir
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturkocadağ ne zman alabilir
?
Kocadağ rakımı sayesinde 9undan itibaren iyi kar alacak 8i akşam başlayabilir
İç kesimler çok güzel kar yağışları alacak özellikle orta karadeniz iç kesimleri
Son hafta da şöyle bi sıcak rekoru yaparız 30 35 dereceyle mis :okey: . Mevsim diye bişey kalmadı arkadaş çorbaya döndü herşey iyice. Ocak ve şubat marttan neredeyse daha sıcak geçti.
Nerdeyse değil direkt sıcak geçti mart ayı ortalaması bu kışın en düşük ortalaması oldu birçok ilde
Gfs samsun diyagramı yüksek kesimler için büyük tehlike çanları çalmaya başladı mevsime göre sert ve yağışı bol iç kesimlere ise yoğun kar yapma potansiyelli sistemde ısrarcı modeller endekslerde de negatiften nötre yükseliş var zaten mjo verileri de 5 6 yapıyor gfs ve ecmwf arasında tutarsızlık çok yüksek olsa da 5 6 kesin genlikler farklı sonrasında ecmye 5 6 zayıflayan 7 gfs ise 5ten 6ya geçip 6 da genliğini aşırı artıyor ancak kararsızlık yüksek dediğim gibi
Mesela gfs akşam meteociel ![]()
Komikmiş
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Hocam kkyyi de sayıyor büyük ihtimalle o harita ancak 9unda gelebilecek bir sistem sizde de bir sürprizler yapar mı yapar takip edelim
HOCAM samsunda ilk oraj ne zaman gözüküyor nisan ayında var mı?
Valla şimdi bunun için bir şey söylemem zor deniz suyu sıcaklıkları halen daha düşük durumda ayın 5i için zayıf bir ihtimal var ayın 9unda gelmesi muhtemel sistem ve yağışlarda da orajı zor görüyorum hava evet ısınacak ancak kararsızlık hızla düşecek yağışın 'ilk başlayacağı' zamanlarda oraj görülebilir kütlelere de bağlı olarak
Ancak görünürde ciddi bir oraj beklemiyorum
Evet arkadaşlar bir sıcak atak alacağımızdan bahsetmiştik biraz ısınacağız ama kısa sürecek ayın 9undan itibaren tekrardan üşümeye devam edeceğiz şimdilik genel hatlarıyla önümüzdeki süreç böyle gözüküyor pek aktif olamıyorum bu ara bu akşam müsaitim soru sorabilirsiniz dönmeye çalışacağım
Şu tipi o gün beni benden almıştı tekrar görürüz gelecek sezonlarda inşallah
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
Hay maşallah bu sene böyle bir yağış göremedik biz maalesef umarım seneye hepimiz bu tip kar yağışlarını bol bol alırız
Bölgesel rüzgarlar(zonal wind) hala mevsimine göre çok kuvvetli endekslerin negatifte kalmasına izin vermiyorlar negatif endekste biraz törpü yemiş nötre yanaşmış sıcak atak olasıdır ama kesin değildir bakacağız takip edeceğiz hafif negatif yapan endekslerde tekrardan pozitife doğru bir ivme olacaktır hareketli bir ay olmasını bekliyorum ama şahsen sıcak atağıda istiyorum biraz kemiklerimiz ısınsın değil mi ama ![]()
Önümüzdeki döneme bakmak gerekirse;
4 5i gibi bir sistem olacak gibi duruyor yükseklere kar yapabilir 850de -3 -4 girecek gibi duruyor ecmwf -5 civarı girebilir diyor diyagrama göre ardından sıcak atak alacağız ama çok uzun sürmeyecek gibi duruyor sıcak atak peşine havaların tekrardan serinlemesi olası gözükmekte hareketli bir ay olacak :olumlu:
Bir sıcak atak görünüyor ardından mevsimine göre soğuk bir dalga olabilme ihtimali mevcut
Sıcak atak iyi bi sıcak yapabilir :):)
hocam yarın samsun 130rakımda kky olabilir mi mgm 4derece yağmur vermiş
hayır yağış yağmur şeklinde düşecektir
Ay sonu mini bir ull havaların soğuk kalmasını sağlayacak ve yeni yağışlar getirecek gibi duruyor. Ardından nisanda sert sistemler alabiliriz 4 10 arası şimdilik modellerde ayrışma var bakalım takipteyiz
Batı karadenizin yüksek kesimleri ve bolu civarlarında sağlam kar yağışları görülebilir
Kütleler denizden geliyor kıyılarda karla karışık yağmur sulu kar zamanla kar yağışları gözlenebilir