eyvallah reis peki tahmini ne zaman netleşir
Sistemi 24 25 olarak düşünürsek 1 2 gün daha beklemek lazım modellerde mutabakat olduğu zaman söyleyeceğim buradan
Bu arada gfs akşam batı karadenizi gömdü resmen
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştureyvallah reis peki tahmini ne zaman netleşir
Sistemi 24 25 olarak düşünürsek 1 2 gün daha beklemek lazım modellerde mutabakat olduğu zaman söyleyeceğim buradan
Bu arada gfs akşam batı karadenizi gömdü resmen
hocam samsun 130rakım civarındayım şuanki duruma göre hafif beyazlama olabilir mi?
Yağış durumu net değil konumunuz güzel yağışta avantajlı ancak ecmwf icon ve ukmo güzel yağış verirken gfs az veriyor bakacağız
trabzon yomra rakim 400 sizce kar tutarmi kardesler
Daha erken bir şey demek için modeller farklı
Graupel olması büyük olasılık 500 çok güçlü
olleyy meteociel geri dönmüş
görünce baktım evet şükürler olsun
En kötü havada göreceğiz desem daha doğru olur
yani -8 girer gibi duruyor ve martın sonlarındayız görsel yağış olur gibi duruyor ama dediğin gibi güzel senaryolarda var bakalım birazcık doğuya kaysada bizi de etkilese ![]()
bu arada cfs uzun vade verileri güncellendi brrr demiş resmen nisan ortasına kadar :)) kış gitmiyor.
batı karadenizde havada kar ihtimali yüksek duruyor 24 25i adına
Samsunda güzel kütle oluştu iyi yağış alıyoruz kurak kalmıştık iyi geldi ![]()
Kar ihtimali mi var
Vade uzun olabilir
hocam bu sene fındık yok o zaman o sıcaktan soğuğa geçince fındık yanar
Kesin bir şey yok daha
22sinden itibaren aksiyonlu günler başlıyor
Bende sağlam sistem verdiyi görünce dedim kıyılarda kar alacak herhalde
Verdiği güncellemeye göre kıyılarda kar olur zaten hemde iyi kar olur
Ancak tabiki konuştuğumuz zaman ay sonu vade uzun
gfs napıyorsun? ana çıktı çok sağlam bir sistem verdi ay sonuna maalesef bu sinyaller az değil öncelikle önümüzde bir sıcak atak oluşacak 22sinde en çok etkisini gösterecek bölgede yüksek sıcaklıklar görülecektir. 23ünden itibaren ise ağırlıklı olarak orta ve doğu karadenizde kuvvetli yağışların oluşacağı öngörülüyor. Batı karadenizde de güzel yağışlar olacaktır. Bol aksiyonlu günler kapıda. 24ünden itibaren blokaj olacak soğuklar ve yağışla tam kış günlerini yaşayacağız iç ve yüksek kesimlerimizde kar yağışları gerçekleşmesi muhtemeldir bu dönemde.
WXCHARTSın GFS uygulaması Giresun merkeze 24 Mart 03:00 sularında Kuvvetli kar göstermiş hocam değişir mi evet ama böyle bir şey var mı Fevzi Burak hocam
valla diyorum ya durumlar çok karışık gözüküyor şu 1 2 gün daha geçsin biraz daha net konuşabiliriz en azından ancak gfs ana çıktı kendisi kar dereceleri vermemiş giresuna o wxchartsta çözünürlük az ondan dolayı iç kesime vermiştir o yağışı takılmayın ona şimdilik 24ü modellere göre çok uzun bir vade ben mart son haftayı 26sından sonrasını biraz daha sert atak açısından olabilir diye düşünüyorum