Gfs ana çıktı ve ortalama bir şeyler olacak diyoe ya normal sistem ya efsane potansiyel büyük yarın diğer modellerde de görmemiz lazım ![]()
Bu arada geçen sene 8 şubat sistemini ilk gfs görmüştü sanırım ![]()
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturGfs ana çıktı ve ortalama bir şeyler olacak diyoe ya normal sistem ya efsane potansiyel büyük yarın diğer modellerde de görmemiz lazım ![]()
Bu arada geçen sene 8 şubat sistemini ilk gfs görmüştü sanırım ![]()
Trabzonda yarın kar varmı?
Rüzgar durumuna göre zor ama kütle gelirse yağar kuvveti ne olur bilinmez samsun ordu giresun trabzon beklentiyi düşük tutsun arkadaşlar yarın için olursa mutlu olursunuz ama rüzgar şartları ümitlenmeyin diyor rize şanslı olur batı karadeniz gece geç saatler ve sabah alacak
Tokata da çok az yağış öngörüyor modeller
Yarın orta Karadeniz'de olmaz mı kar geçişleri samsunda
Pek sanmıyorum şuan üstümüzde olan kütlelerde de virga yapıyor zaten yarın gece yağış olursa samsun kapar belki ordu giresun ve trabzon için 20si sabahına kadar rüzgar çok kötü ben yarın pek bir şey bekleyemiyorum maalesef rüzgar durumundan dolayı rize şanslı olabilir batı karadeniz zaten alacak
Gfs ana çıktısı da 25 şubat adına sistem görmeye başladı takip edilmeli
Gece 3 sularında -7 sabah 6 sularında -8 9 da ise -10 girişi oluyor
Batı karadenize asıl soğuk sabah saatlerinde giriyor gibi duruyor ama yer seviyesi soğuk gece olacak yağış duruma göre örtü de yapabilir ancak 850 ye bakarsak pek uygun değil
Bölgemizde güzel kar yağışları olabilir ben şuan 25i ve sonrasına odaklandım biraz 25inde çok güzek senaryolar var azımsanmayacak kadar hatta gfs ortalama bir anda -7 oldu orta ve doğu karadeniz için 25inde bir sistem olacaksa orta ve doğu karadeniz en şanslı bölge olacaktır bir de mart başı ihtimali var takip ediyoruz
Termebazlamc 55; termede şuan kar yağışı var mı ?
Hocam Samsun Tekkekoy civari DEK lerden etkilenecek mi ?
ilerleyen saatlerde etkilenir gibi duruyor inşallah
Fevzi hocam musait oldugunuzda sorumu cevaplarmısınız Teşekkür ederim
normalde pek etkilenmez dekler genelde samsun civarı içi karayel yönlü gelir yıldız ve poyraz yönlü daha az görülür şuan yıldız yönlü direkt oluşan kütleler size doğru inebiliryor karayel olsaydı inmesi mucize olurdu mesela
Deniz etkili kar lapa lapa yağar demi
değişebilir ama merkezde ince sık şekilde yağdırıyor vuran kütleler şuan
Tokat - Amasya arasında fena tosladılar hocam. Özellikle Merzifon - Amasya arasını tutturamadı.
haklısınız tüm modeller çuvalladı o bölge için
Hocam başarılı tahminiz için teşekürler bölgem adına suan çepe yağışı devam ediyor konumumda Samsun da bitmedimi cepe yağış anlayamadim
şuan sizdeki yağış muhtemelen dek yağışı çok içeri sokuluyor kütleler samsunun iç kesimleri aşırı kar aldı siz konumunuz gereği ortalama kar aldınız ancak kavak samsun arası bölge ağır kar aldı
icon modeli bu sistemde yağışta çok başarılıydı bugünde öyle gidiyor
hatta sistemi bile icon bu tarz veriyordu modellerde italya tehlikesi varken kafkaslara doğru atıyordu :))