ecmwf ana çıktı bariz çok kötü ancak değerlendirmeye alamayız o çıktıyı çünkü kendi senaryoları desteklemiyor eps çok iyi geldi hatta dün akşama göre bile doğuladı
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Ecmwf ana çıktının sapması çok yüksek arkadaşlar özellikle italya taraflarında olmak üzere sapma genelde yüksek yarın başka çıktılar göreceğiz lehimize olacağını düşünüyorum
-
biraz daha sabredelim hemen havalara girmeyelim özellikle rüzgar sıkıntısı çeken illerimiz samsun ve trabzonda son çıkan gfs kar haritasına göre sıkıntı yok samsun 120 cm demiş hatta ama pek inandırıcı gelmedi
umarım sistemi en güzel haliyle alırız italya bana göre hala çok zor -
Hocam kar miktarları harbiden dudak uçuklatıyor inşallah beyaz rahmete tekrar bölge olarak kavuşuruz kavuşamayan yerlerde kavuşur
inşallah zonguldak geçen sistemde iyi kar almıştı sanırım bu sistemde de herkes fazla fazla alır inşallah takibe devam etmeliyiz
-
samsun nasıl olur sizce hocam*
bu güncellemeye göre kar haritası çok iyi kar vermiş sinoptik şekli bakımından rüzgar da güzel sevdiğimiz şekilde rüzgarı yakalarsa samsun zaten diğer karadeniz illerinden farklı olmuyor

-
Fevzi Burak hocam sizin yorumunuzu merak ediyorum B.Karadeniz bu öğlen güncellemesinde gördüğümüz canavar gibi gelebilirmi sizce senaryoları takip ediyorum bir çok senaryo böyle vermişti
gfs öğle güncellemesi gibi gelebilir tabiki ama değişimler olacaktır çünkü sapma miktarları fazla olan yerler var oradaki değişiklikler sisteme bir etkide bulunabilir ama sistem gelme ihtimali çok yüksek daha önce de dedik burda hocalarımızla birlikte italya riski düşük
-
gefs de güzel geldi gfs zaten çok iyi bögemiz adına doğu karadenizin bir tık daha soğuk olması için hafif doğulama lazım italya tarafında sapma yüksek hafif doğulama olabilir takibe devam
-
Önce akşam ecmwf ana çıktısı italya dedi eps tam aksine bizim lehimize güzel bir çıktı sundu. Şimdi ise gece gfs ana çıktı italya verdi gefs ise yine aksine bizim için güzel bir çıktı sundu senaryo ortalaması -8 leri gördü. İtalya denemeleri arada olabilir ama italya riskini düşük görüyorum sabırla takibe devam etmeliyiz.
-
model rayına oturmaya başladı tam da görmek istediğimiz görüntüler daha zaman var temkinli yaklaşalım ama yavaştanda heyecan yapabiliriz diyagramlar gayet güzel
-
Endeksler aşırı negatiften yükseliyor -1 de de sistem aldığımızı unutmayalım ki modeller artık hemen hemen azoru yükseltiyor ve bir sistem inecekse yönü bizim coğrafyamız gibi duruyor vade uzun takibe devam
-
Yarına daha güzel diyagramlar görmek ümidiyle arkadaşlar her geçen güncelleme artık daha heyecanlı hale geliyor
-
-
eps de sabah göre lehimize gelişim mevcut yarın daha da düzelmesini umut ediyorum
eps sabah

eps akşam

-
216h da öyle bir potansiyel var ki değişim olacak illaki yb yi biraz batıya alırsak iskandinava çıkar ve yukarıyı indirirdi ısrar güzel azor iyi daha iyi potansiyel var görünüyor takibe devam
-
samsun nasıl diyagramlarda kötü mü?
Şuanda güzel duruyor daha da güzel olur inşallah