bu arada bu salınımın peşine bir salınım ihtimali daha var gibi gözüküyor
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Zonguldakta sıkıntı mı var kar azaldı mı?
bir sıkıntı yok gibi gfs senaryo ortalaması gefse göre hatta bir miktar artış da söz konusu ancak sistemin hala oturamadığını görüyoruz gfs bazında ancak ukmo gem ve icon çıktıları çok güzel geldi ecmwfyi de yanımıza çekersek rahatlayacağım gfs bu haliyle yine de sistemi verdi düzeleceğini düşünüyorum daha iyi bir şekilde hala efsane yapabilecek potansiyel de olduğunu söyleyebilirim özellikle gem yağış açısından soğuk açısından çok iyi çıkmış ecmwfnin gemle yakın olduğunu bazı güncellemelerde gördüm tutarlılığı da iyi dediğim gibi 1 2 gün daha beklemek gerek kar miktarı konuşmak için hala daha erken ama örtü olacağı kesinleşti artık diyebiliriz bölgemiz adına miktarları önümüzdeki günlerde konuşulur.
-
Fevzi Burak hocam uygun olduğunuz zaman genel bir değerlendirme yapalım. Takip eden arkadaşlarımızında kafaları biraz rahatlamış olur hem. 1 2 gün güncellemeleri bekleyelim sonrasında sizdeyiz
İl il tarzından güzel bi yazı yazarsınız.Evet hocam 1 2 gün daha beklemek gerekiyor sonrasında detaylara inmeye başlarız.
-
hocam samsun sahil bandi 15cm civari alir mi ? Fevzi Burak
cm hesabına çok girmem ama sadece son çıktılara göre 30cm alt sınır olur :)) diğer bölgelere nazaran samsunda boşluk durumu yok gibi bu sefer takibe devam.
-
hocam trabzonda kar var mı sizce ?
son çıktılara göre tatmin edici bir kar var ama net olarak konuşmak için birkaç gün daha beklenmeli
-
öğle güncellemesi enfes geldi :)) batısından doğusuna kara doyacaz inşallah soğuğa da
daha güzel olma potansiyeli de var. -
arkadaşlar modellerde güzel gelişmeler mevcut özellikle epsye bayıldım bölgemiz adına güzel kar yağışları mevcut gözüküyor batısından doğusuna kadar sıcaklık sorunu oluşacağını sanmıyorum yer seviyesi soğuk sibirya kaynaklı bir sistem sonuçta. Her model güncellemesi değer az etmekte
Sabah ecmwf eps ortalama kar haritası

alttaki harita ise gfs ortalama kar haritası güzel görüntüler mevcut kar haritaları yanıltıcıdır. Kky yi de tutmuş gibi gösterirler o yüzden pek aldanmamalıyız. Ama gfs ve ecmwfnin kar haritalarının ortak olması da sevindirici bir haber önümüzdeki her güncelleme değerli takibe devam beyaz güzellik çok yakın. Bu sistemin uzun süreli olma ihtimali de var onu da kovalıyoruz.
-
Gefs endekslerinde nötre eğilim oldu bu gece.
Bu gece ecmwf ve eps güncellemeleri de akşama göre bariz doğulu geldi.
Gün içerisinde çok güzel şeyler konuşmaya başlayacağımızı düşünüyorum.
-
Elinize sağlık güzel bir analiz
-
ecmwfdeki doğulama ve lehimize değişim fitili önemli olan buydu arkadaşlar bu sistem daha iyi olacak inşallah ecmwf kendine gelmeye başladı eps de birazdan şov yapar
-
GEFS öğlene göre akşam daha iyi bir çıktı veriyor
gem ise çok iyi çıkmış ecmwf çok değil 1 2 gün önce gemin akşam çıktısını kopyala yapıştır yapmıştı resmen sabredin güzel günler yakın inşallah. -
Güzel bir haber...
Ecmwf ana çıktı öğle güncellemesinde 90h son saat bu saatte doğulama mevcut.
Ecmwf eps öğle çıktısı son saat 144h sistemi gfsnin dediğine getirmiş ve kar vermiş kuzey kesimlere. Büyük ihtimalle akşam ecmwf ana çıktının dönme ihtimali yüksek.
Gfsnin öğle 144teki sabaha göre olan kuzeyli tutumu biraz daha güneye indirgenecek tekrardan ve bu eps öğle çıktısında azor biraz daha doğulu sistemi dönüş hareketiyle yine gfs gibi vereceğini düşünüyorum akşam çıktıları şimdiden heyecan yarattı bende.
-
Hafif Negatif endekse eğilimin değişeceğini düşünüyorum polar vortex tekrar güçlenmeye başlıyor endekslerin negatiften kurtulması gerekiyor
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. bölgesel rüzgar haritalarına bakarsak da bunu görüyoruz. Sistemde italya ihtimalini ise gfs en aza indirmiş vaziyette ancak bu seferde soğuklar tam üstümüze çöreklenebilecekken kuzeybatı istikametine kaçtı ve atlantikten dalan ab ile birleşti. Bu da bir senaryodur akşam farklı bir çıktı sunacak efsane yaşama ihtimalimiz var. Bu soğuk süreç uzun sürebilir anlık takiplere devam edelim.
-
Karadenizin kar alacağını düşünüyorum bu sistemi boş geçmeyeceğiz belki sürprizlerde olur gfsnin kar haritası abartı kkyleri de örtü olarak sayıyor umarım güzel bir sistem olur ve her bölgeyi tatmin eder. Ecmwf ana çıktıya takılı kalmayın cevabını eps verdi zaten can hocam da epsyi paylaştı bakmak isteyenler bakabilir
-
Allah şifalar versin.