model rayına oturmaya başladı tam da görmek istediğimiz görüntüler daha zaman var temkinli yaklaşalım ama yavaştanda heyecan yapabiliriz diyagramlar gayet güzel
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Endeksler aşırı negatiften yükseliyor -1 de de sistem aldığımızı unutmayalım ki modeller artık hemen hemen azoru yükseltiyor ve bir sistem inecekse yönü bizim coğrafyamız gibi duruyor vade uzun takibe devam
-
13ü erken gibi arkadaşlar endekslere görede erken. Sonrasına odaklanalım güzel geldi ecmwf 240
-
Yarına daha güzel diyagramlar görmek ümidiyle arkadaşlar her geçen güncelleme artık daha heyecanlı hale geliyor
-
eps de sabaha göre değişim muazzam ecmwf ana çıktıya göre şekil almaya çalışıyor ana çıktıyı ne kadar düzeltirsek o kadar iyi
-
-
eps de sabah göre lehimize gelişim mevcut yarın daha da düzelmesini umut ediyorum
eps sabah

eps akşam

-
216h da öyle bir potansiyel var ki değişim olacak illaki yb yi biraz batıya alırsak iskandinava çıkar ve yukarıyı indirirdi ısrar güzel azor iyi daha iyi potansiyel var görünüyor takibe devam
-
samsun nasıl diyagramlarda kötü mü?
Şuanda güzel duruyor daha da güzel olur inşallah
-
Evet gayet güzel senaryolar var asıl iş azoru yükseltmek o da birkaç küçük detaya bakıyor inşallah olacak gfs ana çıktı sırıtan bir çıktı oldu diyagramlardan da görüleceği üzere gece kadae olmasada sabahtan çok çok daha iyi geldi diyagramlar sabırla takibe devam
-
Modellerdeki kararsızlığın nedeni atlantikteki ablerin durumu dün gece sapma biraz düşmüş gibiydi sabah yine artmış yani bu kadar kötü olmayacak gibi duruyor her şey şimdi ecmwf sapma haritalarını paylaşıyorum
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bu haritalara baktığımızda o ablerin daha çok değişebileceğini söyleyebiliriz ufak değişimlerle işimize yarar bir hale gelir
-
senaryo ortalamasında bariz düşüş var arkdaşlar bir gecede çok şey değişti tabi sabaha kalır mı bakacağız
-
arkadaşlar gfs gece gece karadeniz sahil yolunu kapattı iyi mi :D
-
gfs de sistemi verecek azor can hocamında dediği gibi savaşı kazandı
-
bu gece belki verir belki vermez ama gfsnin düzelme eğiliminde olması önemli ben bu eğilimi sevdim bu güncelleme olmaz belki ama sonraki güncellemelerde bunun meyvesini göreceğiz gibi duruyor :olumlu: