Örtü için beklentiye orta ve doğu karadeniz girmesin derim. Batı karadeniz deklerle yerel örtüler yakalayabilir.
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Hocalarım Bafra bu sistemde kar görebilirmi? Fevzi Burak
Havada kar görme şansı var. Ancak sistem hala değişime açık daha zaman var konuşmak için
-
ilk sistemde iç bölgeler güzel kar alacak gibi. Batı karadeniz sahilleri deklerden faydalanabilecek gözüküyor. İzobarlardan kaynaklı samsun ordu giresun trabzonda havada kar dışında örtülük bir kar yağışı beklenmiyor bugünkü modellere göre. Rize hopa civarları yağışı alacak.
Ancak sıcaklık sıkıntı çıkarabilir sahil kesiminde yağışı alan yerler adına. Sistem hala oturmadı 2 güne oturturuz. Net bir şey söylemek için hala erken. Ancak bölgenin tamamında iç kesimler güzel kar alacak gözüküyor.
-
Hocam iyi günler bu sistem gelirse sadece dek sistemimi çepe yagislari olmazmi
Bunu şimdiden kestiremeyiz sinoptiğe bakalım dek yağışları genelde olur siklonik yağışlardan sonrada karadeniz kıyılarında ancak sinoptiğe bağlı tamamen daha vakit var modeller değişken. İyi günler serkan
-
Şunu söyleyebilirim sadece sistem böyle gelmeyecek çünkü vade uzun ve değişimler olacak
umarım olumlu yönde olur güncellemeleri takip edelim. Atlantik toparlanırsa sıkıntı kalmaz. Ve gronlanddan gelen parazitin sisteme vereceği yöne bakacağız. -
Samsun için bi yorum yapabilir misiniz Fevzi Burak hocam
İl yorumu yapmak istemem. Ancak samsunluyum ve samsunda yaşadım. Şuan çorumda kalıyorum. Samsun batı rüzgarlarını sevmez. Aynı trabzon gibi. Son ecmwf çıktısına göre izobarlar çok kötü olduğu için. Bırakın samsunu trabzonu ordu giresun bile iyi sayılmaz. Bunlar detay demek de istemiyorum büyük bir detay aslında ama daha sistem oturmadığı için bir panik endişeye gerek yok. Sadece bekleyip sistemi oturtalım ondan sonra il il değerlendirmemizi yaparız.
Sistemden umudum var modellerde lehimize değişimler olacağı kanaatindeyim.
-
Modellerde bazı iş bozan parazitler var. Benim için şuan her güncelleme önemli. O parazitlerin yok olması veya bize işe yarar hale gelmesi lazım. Takibe devam edelim. Ufak bazı detaylar sistemi kaçırmamıza bile neden olabilir. O yüzden temkinli olmayı tavsiye ediyorum. Eğer güncellemelerde beni rahatsız eden durumlar değişirse burada konuşuruz yine.
-
-
Fevzi Burak tabikide hocam söylediğiniz gibi eskiden -8 kıyılara yetiyordu ancak son yıllarda çok sınırda kalıyor -10da bile içimiz rahat değil 850hpa da.-5e zaten sakın kimse bel bağlamasın dediğiniz gibi.Ancak Efsane-Semih hocanın söylediği şartlara yakın en azından sibirya kökenli bir soğuk olursa yetebilir manasında söyledim..
Tabiki sistemden sisteme değişiklik gösterebiliyor ama bu durum genelde marmara için geçerli olabiliyor. Karayel rüzgarınında etkisiyle.
-
Akşam icon çıktısına bakın derim 😉
-
Yer seviyesi çok kez söyleniyor şu 850de kar olur vs. Ancak geçtiğimiz senelerde kaç kere yaşadık bu olayı. O yüzden kar için -5 lere umut bağlamanızı tavsiye etmem. En kötü -8 gelsin diyelim. Ki artık o bile kıyılarda örtü olmasına yetmiyor.
Hasan61 görüntüler güzel. Bu paternin devam etmesini de bekleyebiliriz. Umarım kıyılar bu döngüden en kötü 2 tane karlı sistem çıkartabilir. Takip etmeye devam edelim. İç kesimler zaten alacağını alacak.
-
Doğudan gelen canavar ile müthiş yer seviyesi.Yani 850 hpa ile deniz seviyesinin arasındaki sıcaklık farkının yağışlı günlerde bile 5 derecelere düşmesi.Kısacası kaliteli soğuk 850 hpa da -5 olduğunda dahi kıyılarda kar görülür

850de -5 birçok kıyıda kar yapmaz. 500 iyi olursa graupel olabilir. Yağsa dahi kky sulu kar atabilir. -5 kıyılarda yüksek bir değer. -7 deseniz hadi neyse
-
Doğu bölgesi sanırım 23 24 ünde falan baya bir soğuyor kky gösteriyor acaba kar alır mıyız bayada zaman var.
Sahil kesimi için bir şey diyemeyeceğim şimdiden. Ama 400 500 rakım üstü sağlam kar alacak gibi duruyor. Birkaç güne daha detaylı konuşuruz.
-
Fevzi hocam biz havada olsa gorurmuyuz Vezirköprü olarak
Görürsünüz diye düşünüyorum havada kalmayabilir 20sinden sonraki sistemlerde örtü bile yakalama şansı var ancak şimdiden bunları konuşmak yerine sistemlere odaklanalım 1 2 güm kala il il ilçe ilçe konuşuruz.
-
Batı doğu değişir. Ben ana fikre bakıyorum şuanda ve görüntüler gayet güzel. Sanırım olacak 😁