Vallaha hocam evimin karşısında bir dağ var egerki orayi beyaz görürsem akşamı sahilde kar görüyoruz bakalim ne olacak 🥰
Hadi inşallah diyelim o zaman
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturVallaha hocam evimin karşısında bir dağ var egerki orayi beyaz görürsem akşamı sahilde kar görüyoruz bakalim ne olacak 🥰
Hadi inşallah diyelim o zaman
Hocam ben 200rakimdayım Aralık ayında havada da olsa görürüm İnsallah
Havada görme ihtimalin yüksek
Samsun sahil yılbaşi haftasi havada bile olsa gorme imkanimiz var mi hocam sistem bu şekilde gelirsen?
Gfs gibi gelirse model sonu gibi var ama şimdiden nasıl geleceğini kestirmek zordur.
Hocam kaç rakımlara kadar inebilir örtü?
Sİstemler peş peşe geldiği için ne zamana baktığımıza bağlı. İlk dalgada 600 700 mlere 2.dalgada 250-450 mlere iner gibi. İlk dalgada -4 -5 girdiği zaman dediğim rakımlara inebilir örtü. Peşine soğuk artmaya başladığı zaman -6 -7 girdiği zaman 300 400 mlerde görebiliriz. Son dalga işte o son dalga
sahilleri beyaz örtüyle buluşturabilecek dalga.
doğu karadenizinde yılbaşıya örtülü girme olasılıgı var mı bu resimde batı karadenize yağıyo kar
Biraz daha zaman var. Zaten ay sonuna kadar kıyı kesimlerde örtülü bir kar beklemiyorum. Daha çok iç kesimlerde kar yağışları olacak gibi duruyor. 20sinden sonra ise kıyılara kar yapabilecek potansiyelde sistemler olabilir. Ancak dediğim gibi daha vade bir hayli uzun sabır ve temkinle takip edelim.
Beklentiyi yüksek tutmayalım sadece sabırla model takibi yapalım bekleyelim. Modellerde tutarsızlık baş gösterdi. Olmasa şaşardım zaten. Herkes kendini sonradan üzmeyecek kadar ümitle takip etsin. Avrupaya oturan yüksek var evet ama alacağı şekil vs bize illa ki sistem indirecek manasına gelmez. Yb geniş olduğu için fazla doğuya sokulmaması gerekiyor takip edelim. Ve 15indeki ull ise daha tam oturmadı bile oranın oturması lazım ki önümüzü görelim.
Dediğim gibi kimse kendini yıpratmasın. Hala daha sistemlerin geleceğini düşünüyorum. Ama çok kazık yedik o yüzden beklentimi minimumda tutuyorum bunuda demiş olayım.
Görmemiştim.
Gaziantepli kardeşim 20sinden sonraki dönemi takip edelim. İhtimaller o tarihten itibaren başlıyor.
Fevzi Burak hocam
Düzce hakkında ne düşünüyorsunuz ışık var mı?
İl bazında değerlendirmek için şuan çok erken. Daha sistemler netleşmedi. Yükseğin konumu habire değişiyor. Güncellemeleri takip etmemiz gerekiyor.
Hocam yılbaşı karlı geçirebilirmiyiz bu sene sizce
Net bir tarih söyleyemem oynayabilir çünkü 1 2 gün soğuk sektör tamam gibi sistemlere bakacağız avrupaya yb oturuyor sistemler inecek hadi inşallah yılbaşınada diyelim. :))
Görüntüler güzel ama vade uzun bu zamana kadar çok kazık yedik beklenti oluşturmamak elde değil tabiki ama yinede gelmezse üzülmeyecek kıvamda olsun herkes. Ancak fitil ateşlendi. Sadece sabretmemiz gerekiyor. Bu arada ayın 15i ukmo gfs ve ecmwfde soğuk daha güçlenmiş.
Ay ortasından sonra beklenilen salınımlar peş peşe 2 3 dalga şeklinde olabilir. İlk dalga daha çok iç kesimleri etkileyecek gibi ama vade uzun takibe devam ama şimdilik soğuk tarafta olacağız diyebilirim ![]()
Negatif çok şükür ancak ağır bir grip geçiriyorum güzel dilekleriniz dualarınız için teşekkür ederim..
Çok geçmiş olsun hocam salgın var gibi bu aralar gerçi ben pozitif çıktım ama çevremde çok fazla grip arkadaşım var test verip negatif çıkan
Ay ortasından itibaren soğumaya başlıyoruz öncesinde ılık havalara devam edeceğiz. 8 9u mini bir yağışlı sistemimiz var. Ardından ılık sürece giriyoruz ay ortasına kadar. Uzun vade karışık. Azor avrupa kıtasına girecek evet ama kuzeydoğudaki yb nin o bölgedeki soğukları kuzeye hapsetmesi ve azorunda bize gelecek soğuk koridorundaki soğukları azaltması yani bize inecek sistemin zayıf olmasından korkuyorum. Döngü lehimize dönerken yukarda bize inecek soğuk olmaması hoş olmaz. Ama vade uzun işler karışık takibe devam etmeliyiz.
Bölgede akşam ve gece rüzgar gittikçe doğuyuda etkileyerek çok kuvvetli esecek. Denizlerde fırtına olacak. Bölgenin genelinde kuvvetli yağışlar görülecek. Yarın yani aralığın ilk günü iç kesimlerde kar yağışı geçişleri olacak. Doğu karadeniz iç kesimlerinde yoğun kar yağışları olacak.