Tekrardan merhaba,ecm 240 tamamlandı bekleme sebebimi anlamışsınızdır ecm devamında sistemi ülkemize yöneltecekti.Yani 23 sonras rota aslında Türkiye.Bunu konuyu açarken de belirttim güzel bir sistem yurda gelecek ancak gfs de her ne kadar sıcak çıktı sunsa da sıcak çıktı vermesinde ki sebep atlantik üzerinde alçak basınç hareketleri 24 saatte bir farklı rota izleyebiliyor. Gfs ye göre rota malesef alçağın avrupaya hareketi ile yurdumuzu dalga etkisi ile yüksek etkisinde bırakıp soğuk havanın tersine sıcak hava hakimiyeti öngörüyor. Gfs de şuan da 240 da gördüğüm kadarıyla panel den ulaşabilirsiniz sapma haritası en sıcak yani sapmanın oranının en yüksek olduğu bölge şuan bize iskandinavı yüksk etkisinde bıraktığı bölge. Sapma haritasına göre gfs değişecek ancak benim temennim ve beklentime uygun olanı ecmwf. o yüzden 240 ı bekleyip açıklamak istedim. Bugün itibari ile ülkemiz 23 ü ve sonrasında ki soğuk oluşumların gelmesi için son 240 saate girdik. Artık benim nezdim de her güncelleme önemli.
Herkese iyi günler dilerim.