cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
180 çok iyi geldi hadi bakayım kes at ordan soğuğu bize bırakırsa 6-7 civarına yine zorlauacak
-
Sistem gecikmeli ilerliyor,atlantik üzerinde 174 itibari ile jet akımları güçleniyor azor hamle deneyecek
-
6-7 civarı için iskandinav konumu çok iyi azora destek ile sistem verir
-
168 en kritik saat olacak
-
İskandinav bölgesi 1035 civarında kalmalı
-
Nao bir tık düşerse şahane olacak
-
medya sus pus ortada dolaşan hava bilimciler istanbul özelinde konuşmaktan çekinip daha vade uzun 3 gün kala kar geliyor deriz modunda
adamlar da haklı kar gelmiyor demek %90 başarı kar geliyor demek %10 başarı getirir istanbul için onlar da garanti pası tercih ediyor 
çok net sistem emareleri var acil güncel ao ve nao da gelsin bakalım
-
İSTANBUL HAZIR OL.
6-7-8 şubat Megakentte hissedilen sıcaklık -5-7 arası olacak.yer seviye sıcaklığını max 2 c bekliyorum. akşam için bakarız yine.

-
3 tane derin alçak basınç var ve sistemi bunlar belirleyecek.dün gece dediğim gibi 150 civarı saatlerdeki alçak 980 altına inerse ve kıtaya dalmaya çalışırsa azor sistemi yerle bir eder üzerimize yatarak o yüzden acele etmeden takibe devam. gelişmeler şuan güzel asıl tarih 6-7 şubat sonrası güzel
-
yoğunum az biraz göz gezdirdm öğlen 150-168 arasını beğendim.gerisi daha değişir
-
akşam duruma göre yine sizlerle olacağım.
-
tam da 150.saat sapma haritası.Tek sıkıntılı yer belli ettiği gibi izlanda civarı basınç alanı.Orayı ve derinleşen alçak basınç alanı rotayı kıtaya yani avrupaya çevirirse bizim sistem çöp olacak şubat ilk haftası sonlarına doğru.Ama kıtaya dalmazsa ki ortalama da azor yükselişe biraz da olsa devam etmiş bu bizim işimize gelir.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sonuç ilk sistem için bu.2.sisteme gelecek olursak bence ilk sisteme bağlı gibi duruyor gücü daha kuvvetli olması için azorun yükselip iskandinav bölgesine hakim olursa aşırıya kaçmadan biz doğudan geleni alıyoruz.Hadi iyi geceler -
Kontrol izlandayı 950 mb olarak girdi ilk sistem de
atlantik verileri bütün dünya da verileri alt üst ediyor artık ao nao çok önemli değil bakalım kontrol ve ortalama kaç vericek -
neyse ben atayım size
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.