11-12 aralık gibi öyle soğuklar güncellemelere düşecek ki 6 saatte bir model takibi yapacağız az daha sabredin
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
-
-
Şimdi ao aşırı negatif de zaten indeksler modellere göre şekilleniyor.Acaba bu aşırı negatifleşme ao da suni bir negatifleşme olabilir mi derin siklon geçişinden dolayı ? Bunun için 8-9 civarına ısrar gerekli.Bakalım takip devam
-
Aklınıza gelecek sorular için şimdiden cevaplama yapalım,
öncelikle sistemin yönünden ziyade salınımın global yerleşkesine ardından yurdumuz için basınç dizilimine ondan sonra bölgesel ve şehirsel tahminleme yapılabilir. Model izlemeye devam uzaktan…
-
27.11.2023 model incelemelerin de dikkatimi çeken aralık ortasından sonra kuvvetli bir atak olabileceği.Tarih için çok erken ancak 15 aralık civarına bir güçlü salınım denemeleri var.Kutup çok soğuk sibirya çok soğuk iyi bir dizilim ile Türkiye atağı neden olmasın

Karadeniz üzerinde gelişen derin alçak avrupa atağı ile beraber o bölgeyi oldukca karıştırıyor.Modelleri bir süre heveslenmeden üzülmeden takibe devam edelim.Ancak dediğim gibi soğuk birikimleri depoları güzel, Zonal rüzgarlar da da sevindirici haberler gelecek
-
9 10 aralik sistem gelme ihtimali var mi hocam
O tarihler de avrupa içlerine kutup soğukları akmış olacak.Basınç dizilimi ile yönü Türkiye de olabilir göz gezdirmekte fayda var
-
İndex çok takip etmem ancak uzun dönem yorumlayalım derseniz bu dönem indekse bakarım.Nao indeksinin artık kuvvetli negatif yerine nötr gelmesini bekliyorum bı ihtimal de şuan %80 lerde.Ülkemiz hafta ortasına doğru batı bölgeler itibari ile yine bir soğuk cephe geçişi alacak ardından mola gelecek bunun sebebi de nötr nao. bir süre böyle yani 7-8 aralığa kadar ki tablo bu.Sonrası için vade yaklaşsın tekrar yorumlarız.
Herkese iyi geceler,iyi bir hafta diliyorum.
-
Hocam bizi heyecanlandıracak bir gelişme,sahillerde bile tutucu kar beklentiniz var mı ufukta ?
Olursa haber edeceğim modeller de gördüğünüze 200 sonrası inanmayın.Bu denli derin alçak varken 300 lü saatlere bakılmaz..
-
Beni heyecanlandırmayan bir sistemdi geldi geçti, Odessa ve bulgarlara olanları izleyince bize gelse ne olurdu demeyin gelseydi şuan gündem kar kış olurdu o derece güçlü bir sistemdi hatta 2004 mazi olurdu.Kısacası beklentisi olmayanların üzülmediği baştan beri bize yönelmeyen bir oluşum böylece bitti, prim kasıp etki yaratmak isteyen amatör camiası yine sarsıldı böylece
-
Hafta sonu için rüzgar beklentim geçen sistem kadar yok bilginiz olsun , yağışı yakalayan yerler için istanbul da pazar sabah saatleri ile 13.00 saati suları en müsait zaman.Beni heyecanlandıran sistem oluşumu olursa hemen tarih vereceğim
-
26-27 kasım sistemin de İstanbul için kar olasılığı benim gözüm de %20 oranına çıkmıştır.Unutmayın 980 mb basınç için şuan hala 70 saat varken orta vadedir.Cuma akşamına kadar takibe devam edin üzülmeyin sevinmeyin..
-
Modeller de 190 sonrasını bu süreçte takip etmenize gerek yok bu dönem de 190 h uzun tablodur 144 orta vade 72 h yakın diyebiliriz.Cephe geçişli siklonik sistemler de bazen 144 uzun vadeye kadar düşebilir o yüzden 300 lü saatler ütopik hareketlerdir.ocak itibari ile 300 saatler öngörü olacaktır soğuk depolamada
-
Unutmayın, biz burada herkesin dediğini değil kimsenin demediğini demek için varız

-
İstanbul halkı Aralık ilk haftası kar kovalayabilir takipteyim.