Megakent sınırda şuan hala yoğun yağmurun ötesine geçemiyor
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Cephe geçişi esnasında bu sistem de balkanlar daha soğuk olacak,yağış anında sıcaklığı yeterli seviye de düşüren yer görsel kar alacak
-
Dikkat 26-27 kasım gümbür gümbür geliyor..Ege denizi de tepki verebilir denizler hala çok sıcak 24-48 saat aralığında ciddi değişimler olabilir..

-
-
Uzunca bir aradan sonra tekrar merhaba,
Öncelikle aksiyonu bol bir sürece girdiğimizi belirtmek isterim karadeniz üzerinde oluşan 990 mb siklonik oluşum tekrardan bize belirtti ki son 24 saate kadar her an herşeyi yapabiliyor. doğu marmara ve batı karadeniz üzerinden karaya oturması ile zonguldak civarına hasarlı bir fırtına bırakıyor..İstanbul için öğlen saatlerinden itibaren yağış batısından başlayarak gücünü de azaltarak artık veda edecek.
Gelelim önümüzde ki sürece, kim ne derse desin atmosfer bir oluşuma girerse biz ona patern diyoruz, bu oluşum bir süre devam eder mesela yüksek etkisine girseydik çoğunluğu yüksek etksinde aralık ve ocak başı devam ederdi yani kasım bize her kış öncesi hemen hemen hep bir fikir vermiştir.Şimdi bu kışın ana fikri de şu bu kış hızlı başlıyoruz 25 kasım aralık başı sistemleri olacak ardından aralık içinde yine bu patern bizi soğuk tarafta bırakacak.Şimdi endekslerin negatife yani avrupa yı soğuk bizi sıcak tarafta bırakacak etkisi de olacaktır bu da kışın 2.yarısı yani ocak sonu şubat ayları ülkemiz adına sıkıcı bir kış ve ortlama üstü sıcaklık beklentim var.Şu yaşayacağımız 1.5 ay güzel olup geçmiş kış fikrine bağlı kalarak kışın geri kalanının ılıman ve yağışlı geçmesini bekliyorum.
NOT:
Tahmin öngörü modellerden ziyade geçmiş bilgi bikimi ile yapılmıştır bu sene kuvvetli nino senesi olacağı için geçmişte çok örneği olmamakla beraber yağışı bol sıcaklığı sınırda olan yerler olacaktır.Kısacası istanbullu bu sene lodos arkası kar sistemlerini görebilir.
Herkese iyi pazarlar
-
Malum durumlardan dolayı açıkcası kış hevesim kaçtı.
2022-2023 kış sezonu istanbul ve sahil kesimler adına bitmiştir.Büyük değişim olursa bilgilendirme yaparım.
Yaza geçişte kuraklık tehlikesi beklemiyorum el nino geçişi kışa göre yağışlı bir yaz bekliyorum ve akabinde de güzel bir 2023-2024 kışı gelebilir.
İyi bakın kendinize
-
11-13 civarı gelecek babayaro için an itibari ile italya riski öne çıkıyor.Öğlen ve sabah modellerin de de göze çarpıyor.Siklon hareketleri her 6 saatte değişebilir ancak 11 için soğumayı kaçırırsak üzülürüz
-
Başlık güncelleme yapıldı 10 yıl aradan sonra Şubat ayını ortalama altında kapatacağız inşallah
-
Şubat ayı çok kuvvetle muhtemel ortalama altında kapanacak çoğu yerde.
Buna istanbul da dahil.Ciddi kurak dönemden sonra bu kadar hareketli ve yağışlı döneme kimse itiraz etmeZ heralde.İç ve doğu bölgeler sağlam yağış alacak.İç ege de bu kar yağışlarından 3-6 şubat aralığında pay alacaktır.
6 şubat civarı daha güçlü salınım ile karadeniz sahil kesimi de ortak olacak olaya istanbul için henüz kesinleşmiş durum yok sebebi izlanda sisteminde sıcaklık sorunu gibi duruyor ilk atakta ancak 6-7 sonrası soğuk tarafa geçip bir koridor olacak ve akabinde polar atak alacak gibi duruyor.Mesafe olduğu için kesinleşmiş bir durum yok ancak kar değerlerine indik ve kış 1 şubat itibari ile artık başlıyor.
Ben son zamanların en sert Şubat ayı olacağını düşünüyorum..
-
Bahsettiğim soğuk sinyali verdi..Ancak 1-0 avrupanın önde olduğunu unutmadan takip edelim
-
Bu zamana kadar ki sinoptik okuma tecrübelerime dayanaraktan şubat ortası veya 3.haftasına geçişte bu amerika da ki sürecin ve buna bağlı olarak yurdumuza 4-5 inden sonra sistem ve sıcak dalga sonrası 3. Haftaya girerken nao da ki pozitif faz kuvvetle nefatife inmesi ve akabinde de avrupaya güçlü kutup salınımı beklentim var bu ihtimal dahilinde Avrupa bize göre 1-0 önde bizde pay alabiliriz takip ediyorum..
-
Önceki dönemler de biz izlanda atağı da alsak sistem kar potansiyeli taşıyordu ancak bu süreçte malesef basınç dizilimi itibari ile soğuklar yine söylüyorum hep söyledim maks -10 olur.Buda iç bölgeler için yeterli kıyı bandı için malesef yetersiz.Bize sürekli soğuk süreç değil dalgalı süreç lazım ki birden salınım olsun..Nao da pozitif faz ağır basıyor muhtemelen 7-8 şubatta ısınma kaçınılmaz gibi ancak ben bu ısınmaları severim arkasında salınım yakalarsak o zaman soğuk deposu iş yapacaktır zaten str ısınması tek mermimiz oldu artık.Beni şaşırtan girdap rüzgarlarında son veriler de inanılmaz artış var bunu hiç bir veri göstermiyordu.
-
Şubat 12-13 civarı gelecek olan soğuk dalga da Avrupa bir adım önde
-
şubatta peşpeşe sistemler alicak mıyız cografyaciburak >>>WinteR<<< Havist
Evet, Şubat ya bizim ya da avrupanın
-
Yok -15 için ilk haftasının geçmesi mantıklı olur.İlk hafta beklentim yok ecm o çıktıda 6 şubata kadar olan kısmı gösteriyor.-15 o mesafe de zor ama akabinde o tarihler de ay ortasını şaşkınlıkla ve heyecanla takip ederiz