ecmwf ocak ayı için 180 derece dönmüş sıcak ocak demiş bunla ilgili birsey paylaşır mısınız sayın tahminciler cografyaciburak Efsane-Semih
Avrupaya soğuk akışı olabilir patern oraya kayarsa evet biz sıcak tarafta kalabiliriz.Ama hala %50-50
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturecmwf ocak ayı için 180 derece dönmüş sıcak ocak demiş bunla ilgili birsey paylaşır mısınız sayın tahminciler cografyaciburak Efsane-Semih
Avrupaya soğuk akışı olabilir patern oraya kayarsa evet biz sıcak tarafta kalabiliriz.Ama hala %50-50
cografyaciburak hocam 23'ü ve sonrasında gözüken sistemde avrupa ihtimali var mı ?
Bahsettiğim ay başı Baba sistemin avrupaya kaçma ihtimali var.Bu sistem inşallah bizde
Ecm 144 sonrası çok değişir.Gösterse de bi anlamı yok. Amerika ve avrupa modeli yükseği göstersin mütabakat sağlasın yeterli
Ocağa geçiş hızlı öfkeli olacak.Soğuk periyoda gireceğiz kombiler cayır cayır yanacak kıyı kesimler ay sonu ocak başını beklesin.İç ve doğu kesimler nasibini alacak güzel dönem olacak.500 hpa o kdr güzel görünüp soğuğun yeterli olmaması izlanda kökenli sistemler alacak olmamızdan kaynaklı o yüzden ecmwf çıktısı şuan göremiyor saatleri yetmediği için ancak ay sonu ocak başı gelsin asıl sistem orada.Diyagram güzel ancak yetersiz sıcaklık biz istanbullular için kesmez bizi.Biraz daha sabır
ÇOK YAKINDA . . .
Az Kaldı , Fişeği beraber atıcaz
Ocağa kötü bakmama sebebim gelen veriler.Taze çıktılar bizim için tamamen lehimize.Aralık 25 sonrası 15 ocağa kadar soğuk akacak ne kopartırsak artık ![]()
Sivas maçı İçin atanan hakem geçen fatih terimin verdiği isimlerden biri olan Ümit Öztürk oldu
şaşırdık mı hayır ![]()
Aralık son hafta vur patlasin cal oynasın inşallah.
Depolama soğuk anlamında fazla olmadı hocam salınım yetersiz kalacak gibi biz megakentliler için..
Çok sağolun arkadaşlar..Yakında Model takibinden uykular yarım kalacak.Bu arada aralık içinde gelecek olan sistem kıyılar için uzak duruyor, iç bölgelere daha çok yarar.
Asıl beklentim kışın 2.yarısında.
Negatif çok şükür ancak ağır bir grip geçiriyorum güzel dilekleriniz dualarınız için teşekkür ederim..
ÇOK YAKINDA . . .
Biz ne zamn giriş yapacak hocam
Eğer sistem gelecekse 8-9 gibi sinyaller var..O sistemi alamazsak ilk yarıyı kapatırım
İngiltere de kar fırtınası 10 gün daha sürecek…Adamlar uzun aradan sonra sağlam giriş yaptılar
Sinan ben uzun süredir konu açmıyorum hocam artık yoruluyorum tartışma oluyor.Buradan zaten bilgilendirme yaparım ama ilk ciddi atak gelecek gibi tarih netleşince yine söylerim ama sahil kesimi etkileyecek istanbulu etkileyecek bir sistem olur merkezi önemli tabi ki.Sanırım model sonu sinyal verdi
Aralık ayı itibari ile kış başlıyor,hava ciddi soğuyacak.
Kar sınırına yaklaşan yerler ve kar alan yerler olacak.iç ege ve iç anadolu kar ile tanışabilir bu sistemde.Karadenizin iç kesimleri de keza öyle.Doğuyu söylememe gerek yok.
Megakent yavaş yavaş karlı sistemlere hazırlanıyor 9 u gibi sert sistem gelebilir takip ediyorum