Ben modellere 3 gün süre vermiştim yanlıştan çabuk dönmüşler kasım 2.yarısı tam da beklediğim hareketlilikte
gfs modeli saçmalaya saçmalaya doğruyu buluyor 48 saat önce verdiği 16-17 kasıma bak şimdikine bak ![]()
Olacak olacak ![]()
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBen modellere 3 gün süre vermiştim yanlıştan çabuk dönmüşler kasım 2.yarısı tam da beklediğim hareketlilikte
gfs modeli saçmalaya saçmalaya doğruyu buluyor 48 saat önce verdiği 16-17 kasıma bak şimdikine bak ![]()
Olacak olacak ![]()
Rüzgar sisin dağılımına yardımcı oluyor uyduda görüntüler sıkıntılı ciddi sis bekliyorum ancak rüzgar şuan için iyi götürüyor.
Bu arada bu akşam Beşiktaş-Trabzonspor maçının oynanmasını beklemiyorum.
Sis başlangıç için etkilidir.Güneşsiz geçen ve bulunduğu yeri soğutan sis iyidir iyi ![]()
Modellere bu ara bakmanıza gerek yok akıllı bilgisayar yükseği gördümü en az 3-5 gün değiştirmez çıktıları bi sağa bi sola verir durur o yüzden güncel ve tahmine değer olması için 3-4 gün dikkate almam çıktıları..Zaten kasımın 2.yarısına hazırlanırken modelin soğuk çıktılara yöneldiğini fark edeceksiniz.
Hatta bir ekleme yapayım kasım 2. Yarısından sonra beklediğim sert sistem muhtemelen doğu avrupa üzerine inecek ancak değişme ihtimali hala çok yüksek o yüzden heveslenmeden takip edelim
Fena pastırmalardayız
Beklentim de değişiklik yok Kasım öngörüm aynı şekilde devam etmekte.
PASTIRMA SONRASI KIŞA MERHABA
izlanda dinamik alçak basıncının avrupayı dolaşması ile ülkemizde beklenecek olan yüksek basınç hakimiyeti doğrultusunda yurdumuzda mevsim normalleri üstü sıcaklıklar görülecek..
Ardından Kasım 2.yarısı ülkemize soğuk salınımı ihtimali artıyor. Bu da kışa merhaba anlamına geliyor artık kombiler kapanmayacak…
Kasım ayının genel tablosu şekillenmeye başladı.
2 haftalık tabloda ilk hafta pastırma yazını yaşayacağız bu sürpriz değil beklediğimiz bir durum..Kasım 2.haftasını bitirirken 2.yarısı ülkemiz adına daha hareketli günler olabilir 2.yarısı sert bir sistem gelebilir demiştik beklentiler devam ediyor…
Kasım ayı 2. Yarısı ciddi ilk atak gelebilir bilgilerinize
.
Kasım ayı 2. Yarısı ciddi ilk atak gelebilir bilgilerinize
Azor daha etkin olacak sibirya için yorum adına daha erken zamanı var onun.Kışın ilk yarısı kuru soğuklu zaman zaman etkili sistemli geçebilir takip edeceğiz.
Kasım ayı pastırma hak ediyoruz demiştik ve o görüntü geliyor..
Kış için genel yorumum yüksek basınç hakimli kararlı ve soğuk bir kış bekliyorum..Zaman yaklaştıkca sistemleri konuşmaya başlarız..
Hoşbuldum Sinan hocam :olumlu:
Hayırlı ve güzel bir sene diliyorum hepimize :hoscakal:
Arkadaşlar öncelikle dönemin zor dönem olduğunu ve mart ayı için tahmin yaptğımızı unutmayalım.Hele Hele bu dönem de ve ülkemize sistem gelmesi için çok sebep ararken hiç de kolay değil işimiz.mart ilk haftası sistemi artık diyagram da da yerini almaya başladı kıyı kesimler için soğuk ve yağışlı iç ve doğu kesimlerimiz için karlı sistem olacaktır.Mart 15 dönemine kadar soğuk taraf ihtimalimiz son günlerde arttı.Doğru oluşumlarla kapanış yapabiliriz ama henüz kış bitmedi takip edilmesi gerek.Biterse buradan ilan ederiz..Mart sonuna kadar iç ve doğu kesimler yoluna devam eder..Karadeniz hala bir tık önde bence kuvvetli salınım olursa orası şanslı