17 şubat ile aynı değil şuan ki durum.Oluşan termik hareketler gidişatı etkiliyor..Düzelme olursa izobar ile yağış artar düz mantık bu şuan
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
ve abi pazartesi salı ile ilgili gün yaklastikca haber verirmsn
Beni takip et seni etiketlerek pazar günü bilgi veririm unutursam yine sorarsın pazar akşamı
-
ve abi örtü alma ihtimalimiz nedir
Sistemin en azından pazartesi salı günleri için düzelme şansı var mı cografyaciburak
2.siklonun hareketi belirleyici olacak en azından havada görürsün
-
cografyaciburak hocam kolay gelsin sana

Benim işim bu
:olumlu: -
Abi kar falan görünmüyor yağış yok çünkü
Abi ve pazartesi salı kar alma ihtimali nedir
haftanın ilk 2 günü yani cevaplarsan çok sevinirim
Ona cumartesi bakarız salih yağış işi son 2 gün netleşir genelde.Biz şuan cumartesiye kadar yorumlayalım
-
Eşim cts akşam Adana'ya gidiyor otobüsle. Gecen sene konuşmuştuk,eşim de coğrafya öğretmeni. Açıkca endişeliyiz..
Merhabalar,
Kritik saatte yolculuk yapıyorsunuz önerim ertelemeniz yönünde..
Saygılar
-

18 Şubat 2015 efsanesinde beklenen kar kalınlığı
Gerçekleşen kar
(Yani kar haritalarını çok ciddiye almayın)Ömer hocam bunun bana gfs sinoptiğiğini atabilirmisin
-
cografyaciburak abicim izmir ne olucak
Hafta sonu kar alacak
-
Batı istanbuldan doğu istanbula tuzla ya kadar yola çıkan bir kişi şu görüntüye göre hafif örtü ve tuzlaya ulaştığında 10.-15 cm gibi bir örtüyle karşılaşır..Diyeceğim şu ki avrupa yakası anadolu yakası ciddi farklar var bu sistemin potansiyeli bu mu derseniz değil ancak termik olarak türeyen basınçlar tabi kuvvetli soğuk ile ortaya çıkan bu oluşumlae izobarları mahvetti..Hava ayaza da çekerse donarız
-
İstanbul güney kesimleri sahil kısımı ilk ataktan tatmin olmayacaktır
-
Diğer bölgeler yarın :olumlu:
-
Sistem istanbul batısı ve trakya hariç potansiyelli soğuk ve yağış ile geliyor..İstanbulun tamamı daha da iyi hale gelebilir 2.siklonun hareketine bağlı.Sistem de 2 atak olacak 2.si pazar akşamı itibari ile aktif olacak şu görüntüye göre sistemin gücüne göre hak edişi bu değil ancak yukarı seviye o kadar soğuk olacak ki bu tepki ve izobar a bağlı ufak iyileşme ile efsane de yaratabilir..şimdilik istanbul için sistemin ilk ayağı beklentilerin altında kalabilir 5 cm sahiller ve ortalama kuzey iç kesimler 10-15 cm olacak.Pazartesi takviyeleriyle bu sayılar artacak
-
Kıyılar dahil mi?
Şuan ki tablo da evet.
-
Pazartesi ve salı günü etkin kar bekliyorum İstanbul adına..
-
İzmir de 20 cm olurmu abi lütfen cevapla
Hava da olur ama yağış anında birikim ihtimali var değerlendiririz yine..Cuma günü bi soru cevap yaparız