Hocam silikonun yönü şuan kesinleşti mi ben 50-70 km daha batılı bekliyorum ortalamalara bakıp
Siklon cuma sabahki çıktı ne görürsek %90 o gelir şuan da sıkıntı yerini bilmek
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHocam silikonun yönü şuan kesinleşti mi ben 50-70 km daha batılı bekliyorum ortalamalara bakıp
Siklon cuma sabahki çıktı ne görürsek %90 o gelir şuan da sıkıntı yerini bilmek
Arkadaşlar heryer kar görecek..Kar görmeyen yer kalmayacak..Önceki afet çıktılarını görüp kötü diyenler 20-30 cm beğenmiyorsa yapacak birşey yok.İstanbul sahil kesimi dahil 15-20 cm kar görecektir..
Bu arada modeli yorumluyorum sadece böyle gelecek demiyorum
ama ihtimali de var tabi
Sadece kar değil ki 80-90 km hızla karayel esiyor buz esiyor buz
Alırım çerçeve yaparım son 20 yılın sistemi olur ne olurdu 24 saat kala şöyle görüntü olsa ![]()
Arkadaşlar 120 ye kadar olan kesim de kuzeye tırmanan bir çıktı var ardından bahsettiğim 2 dalga halinde gelebilir demiştim 2.dalga da tekrar siklon patlattı orada muhtemelen model de kayma oldu sapmaya bakarız muhtemelen ciddi sapma oranı çıkacaktır
Ecm değişim yaptı bende kuzeye tırmandırabilirim dedi siklonu..
Batı da olupta şu snoptiği beğenmeyen karsa gidebilir..
Yağış anında 0 ı geçmez yapışta sürekli olacağı için rüzgae kuvveti ile 1 maksimum olur.850 ye bakıp yorum yapılmaz bu sinoptiğe
Hafta sonu beklenen sistem 2 bölme halinde bir cuma gecesi diğer pazar akşamı şeklinde arada hafif ısınma ile de gelebilir bu da ihtimaller dahilinde dursun
Biliyorum ama abi aysonunu da söyler misin lütfen
Ay sonu sistemi ile şuan ki sistemde ısınma olmadan birleşebilie
Hocam ecmwf gibi gelir mi sizce
Ecmwf de 500hpa biraz yüksek geldi bana ortalamaya göre
Salih nerelerdesin
Öncelikle izmir izmir diyorsun bi ihtimal 24-25 gibi sana da kar gelebilir ay sonunu bi kenara koyalım