Sistemi kesinleştirelim ardından bir soru cevap yapalım
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
23-24-25-26 hatta 27 sisteminde kıyılar adına içime sinmeyen şeyler var..Diğer iç kesimler de ciddi kar birikimleri olabilir muhtemelen sistem perşembe rayına oturacak
-
Gem modeli gfs doğru söylüyor olabilir dercesine bir çıktı sunmuş..Ecmyi bekleyelim birde
-
Belki de yeni efsanemizi burada yorumluyoruz…
-
Gfs sabah çıktısı demiş ki köprü halatlarını istanbul mutlaka sağlamlaştırsın ve zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmasın..
-
Twitter da İstanbul yağmur alır yazıyorlar çok bozmuş deniyor hocam
Klimatoloji keşke o kadar basit olsa
Avrupa yakası kar alır anadolu yakası doğusu riskli ancak değişime açık ben kar olarak alacağını düşünüyorum -
Gfs gece basınç hatası çok..Mesela -8 olan yer de şuan -36 var
yatmanız için daha ne yapayım der gibi bir pylaşım..Hadi iyi gecelef -
Pazartesi akşam güncel veriler işlenecek gfsye.onu dikkate alacağız
-
burak hocam ay sonuna doğru sibirya göz kırpıyor. Bir beklentiniz var mi.
şubattq daha çok bir hareketlenme var netleşme durumuna göre yazarız birşeyler
-
İstanbul da 19.01.2022 okullara 1 günlük ara verildi..
Cografyaciburak
-
İç bölgeler her zaman kar alıyor karadenizi saymıyorum bile ben istanbulluyum istanbula kar yağsın diye deliyim kimse kusura bakmasın

-
Kontrol ve ortalama çok iyi..Karayelli sistem öngörüsü artıyor.Bu sistem de dek değil karayelli almamız lazım cephe sistemi adamı yorar ancak dek sahiller için hayal kırıklığı olur örtü istiyorsak kontrolü açın izleyin istanbullular
-
Soğuk yetersiz mi ? Gündüz -1-2 yi geçmez hava 216 saatlere göre
-
izobarlara bakarak rüzgar yönünü anlayabilir miyiz hocam ?
Evet..Mesela alçak basınç karadenize doğru yönelirse 2.atakta soğuk girişi ile beraber solundan doğru istanbula tekrar yağış getirir denizde ki nemi toplayarak..Çok ince işler o yüzden sabretmek lazım
-
İşte sevdiğim tarz
Sistemde istanbul kar istiyorsa sinoptik bu olmalı.Öyle poyrazla dekle falan sıcaklık sorunu yaşar istanbul.Karayelli sert rüzgarlı bol yapışlı sistem yemişim soğuğu -12-13 girdi kuru soğuk aldık..Constantiniyye için bu tarz sinoptiğe ben varım