Teşekkürler hocam , ull sistemi için takibi bırakn demiştim 2 gün önce modeller tutturamayacak ull yi hemen hemen her yere verdiler kimse öngöremiyor bana sorarsan orta karadenizden inecek
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Arkadaşlar cenaze işlerinden dolayı ancak bu sabah tekrar bakabildim gfs aynen devam ediyor..Gfsyi takip edin artık bugün son akşam çıktılarından sonra model takibini bırakıyoruz..
-
Arkadaşlar dostlar sağolsun teşekkür ederim Allah razı olsun
-
23 yaşında kuzenimi kaybettim trafk kazası dualarınızı bekliyorum

-
Hocam sizi cevrimici görmüşken yazayim lütfen cevaplar msn 14 ünden sonra hava ısınıyor ondan sonra kaç sistem var ve zamanları neler cografyaciburak lütfen cevap verirmsn
Benim gördüğüm 3 var 2 si sağlam ve sonuncu şubat ilk haftası
-
Söylediğim gibi gfs tek başına sistemi götürüyor ukmo da döndü ecm 120 de sapma haritası da değişebilirim diyor bu sistem de yağışa hemen bakmayınız
-
cografyaciburak hayırdır hocam neden
Yeter bu kadar hocam artık hayat ilerliyor işler yoğun zaman bulamıyorum sistemler silsilesi var aktif olayım sonra veda artık..
-
Bu arada arkadaşlar sizlerle daha çok zaman geçirmeye çalışıyorum bazı durumlarımdan dolayı son senem tahmin işlerini bırakıyorum son kış dönemim umarım iyi kapanış olur..
Son dönemi aktif geçirmek istiyorum inşallah..
Hayırlı geceler
-
İcon diyen arkadaşlar var aramızda gfs senaryosuna bakarım icona şuan yine bakmam..İcon sıcaklığa dayalı çözünürlüğü iyi bir model değil boşa ona bakıp yorum yapmayın.Gfs 54.Saate kadar doğru ancak ondan sonra ki işleyişi sinoptik olarak hatalı..Oradan tepki ab si olmadan o kadar hızlı ve -16 çekirdekli ull 12 saatte güneye inemez bu ağır termik soğuk için mümkün değil..
Yarın ola hayrola iyi geceler ben gfsyi takip ediyorum sizde öyle yapın
-
İçime sinmeyen birşeyler var bu çıktıda.Soğuk bu kadae kuvvetlenirse bu şekilde hareket etmesi imkansız daha 50. Saatte yazdım soğuk ağırlaştı ull ağır hareket edecek diye..Güneybatıya bu kadar hızlı gitmemeli
-
Kesinlikle hatalı çıktı gece gfs si çöp
-
Soğuk dalga termik kökenli ve rusya üzerinde soğuğu katlayıp getiriyor.Çekirdek derin soğuklukta olduğu için ull merkezi yağış alamaz şu durumda istanbul da yağış alamaz..Ayrıca gfs de bu çıktı da hata var hemen sevinip üzülmeyin ull hareketi inanılmaz hızlı bu sinoptikte bu mümkün değil.
-
Ben yatıp uyumuyorsam sadece gfs kalmamıştır sistemi savunan

-
-
Soğuk çekirdek ağırlaştıkca izohipsi dağıtır açıkcası marmara merkezli olması istanbula da yaramaz..Marmara doğusu 30-40 cm rahat görür