Nasıl güç kazanıyor görüyorsunuz..İlginç sistem güç kazandıkca olduğu yer de ağırlaşır yalnız ull .. bakalım
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sistem polar atak ve karada güç kazanıyor..Soğuk çekirdek kendi içinde derinleşiyor tipik rusyadan gelen soğuk dalga..hadi bakalım devam gfs
-
-
Haydeee başladık
-
00.30 da görüşelim
-
Gece toplanalım.12-14 Ocak sistemi için Son 3 güncelleme !!
-
Gfs 12 saat daha aynı çıktıyı verirse ull gelir..Kuru soğuk gelecekse hiç uğraşmayalım..
-
Ne oluyorsa 96 saat ile 120 saat arasında oluyor
-
Amerika da çoğu siklonu çözen modeldir gfs..Ortada ull varsa 72 ye kadar beklenir diye boşuna demiyoruz..Ben yine gfs diyorum bakalım neler olacak son 72 ye sadece 12 saat kaldı
-
Ecmyi bu sistem de takip etmem demiştim.Gfs ne derse o :kas:
-
Sistem tam bir sinoptik okuma sistemi..Rusya üzerinden geldiği için tam soğuma sistemi…Karasal alan da daha da genişleyen soğuğu derinleşen bir sistem bu o yüzden şuanda bu şekilde..Tamamen izle gör sistemi
-
Sistem tam belirttiğim gibi balkan marmara merkezi sistemli geliyor bu izohipslerle karadenize veriyordu ecm ancak sistemi net gfs gösteriyor..İstanbul bu sistem de sürpriz yapabilir..2-3 sistem daha var devam
-
Sulu kar falan bilmem zaman zaman saf zaman zaman suluya döner sahil de ama ince de olsa örtü bekliyorum sahillerde bu da beni keser şimdilik..
-
İstanbulun her yeri kar alır bu sistemde..
-
Gözünü seveyim termik soğuk havanın…yer seviyesine bak 168 de..850 yi çok takmayın