İcon neden daha iyi dedim çözünürlüğü en yüksek modellerden birisi bu yüzden siklon rotası , derinliği , izobar dizilimi vb şeyleri daha rasyonel görür
Hocam 48 saat daha var gfsden devam..
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturİcon neden daha iyi dedim çözünürlüğü en yüksek modellerden birisi bu yüzden siklon rotası , derinliği , izobar dizilimi vb şeyleri daha rasyonel görür
Hocam 48 saat daha var gfsden devam..
180 sonrasına çok takılmayın
Ben ecmwf yi daha tutarlı buluyorum şahsen
Katılmıyorum bu sistemi ecmwf çözemez amerikan modeli çözünürlük anlamında 1000 mb altını daha iyi okur her zaman
Karadenizliyim kimse yanlış anlamasın ben gördüğümğ yorumlarım ecm gibi gelme ihtimalini %20 görüyorum..Bir kere izobar olarak bu tarz sinoptiği senelerdir yorumluyorum bu şekilde gelen her sistemi güneybatılı verir ull..Farklı verirse inanmam ecm de yarın dönecektir
Trakya batısı 30-40 cm şaşırtmaz sınır kapısı civarı ölçülebilir
İstanbullular adına sevindirici 12 si hava 6 saatte 6-8. C birden soğuyacak ve yoğun kar olacak demiş model
İlk sistem için Burak hocam iç kesimler ne olur ekmek yer mi ?
Siklon hareketine bağlı yağış durumu hergün değişir..
72 saate kadar değişmeler devam edecek sistem marmara ve balkan sistemi olacak gibi..Ecm gibi görüntü beklemiyorum
Arkadaşlar gfs çözer bu sistemi, ecm siklon varsa o sistemde fırldak gibi döner..Gfsyi takip edin
Trakya iç ege marmara geneli yoğun kar alır ilk sistem de
Sıcak cephe ve soğuk cephe Megakentte sıkışırsa ?
![]()
Ben önce eldeki veriye bakarım sonrasının garantisi yok konumum adına (istanbul) artık kar görmek istiyorum ve sakin kalmaya çalışıyorum sadece..Yoksa gözümde kafamda canlanıyor eğer düşündüğüm olursa tipi şeklinde şiddetli bir yağış bizi bekliyor istanbullu olarak
Bu arada sistemi basit anlatıyorum ama şuan ki tablo da böyle gelirse batı trakya da falan 30-40 cm lik örtü bekliyorum..Çıktılar 6 saatte bir değişecek o yüzden sevinmeyin üzülmeyin.İstanbul örtü yapar
Geçen gün de bahsettiğim gibi bu tarz sistemler 72 saat sistemidir yani 144 saat bile şuan da yakın vadeye girmiyor bu sistem özelinde.O yüzden beklemeye takip etmeye devam edeceğiz bazı sistemler vardır -6-8 yeterli olur bu sistem de o tarzdan bir sistem olabilir..hala oturmayan şeyler tabi ki var takip edelim.
Hayırlı cumalar
Hocam Trakya ile İstanbul da kar yağışlı
Zaten öyle ..ama merkezi balkanlar olacak siklon hareketi ile kuzeybatı kesimlerimiz de yararlanacak bu çıktıyla