Hocam bu olaylar ne zaman kesinleşmeye başlar
Ülkemiz adına pamuk ipliğinde bir sistem.Rezil de eder vay be de dedirtir..Takibe devam durum oldukça paylaşım yapıyorum
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHocam bu olaylar ne zaman kesinleşmeye başlar
Ülkemiz adına pamuk ipliğinde bir sistem.Rezil de eder vay be de dedirtir..Takibe devam durum oldukça paylaşım yapıyorum
Hocam zaten avrupa da sistem kesinleşti iş ülkemiz adına ne olacak oraya kaldı.Sistemi beklerken de bu şekilde bekliyordum hiç bir fark yok sadece azorum hamleleri her sistem için önemli bu sistem de de kar yağacak ancak örtü istersek hamle biraz daha geç gelirse üzerimizden o kadar ağır gider sistem..Kısaca sistem ömrü 6 saatte olabilir 2 günde
İlginç olan ney biliyormusunuz avrupa sistemi olacak ancak biz de etkilenecepiz yalnız bu ışık hızıyla olacak gibi.Asor malesef bu sefer engel olacak gibi yine baba sistemi kaçırabiliriz.Hava da kar göreceğiz yerde örtü beklentim o yüzden takibe devam
Sadece modele bakarak tahmin yapanlara bu şekilde yazalım alo kemal :olumlu:
bizim bilmedigimiz birseymi var modeller kotu siz baska biryeremi bakiyorsunuz
Siz hangi modele bakıp bu şekilde yazdınız ?
cografyaciburak hocam gelmesini beklediğiniz sistemin nasıl bir kuvvette gelmesini bekliyorsunuz ?
Potansiyelli bir sistem çok çok ufak ayrıntılara kaldı..Kaçarsa çok üzülürüm gelirse neler yapabileceğini biliyorum çünkü
Tam beklentime uygun geliyor sistem
Güzel sistemi yine ucu ucuna kaçırma ihtimalimiz var zaten avrupa sistemiydi ama en azından bizim de pay almamız lazım
Bugünkü verileri akşam tamamlayacağım ama öncesinde yine bir açıklama yapalım, şuan ki tabloda konunun tam açıklamasına uygun ilk olarak sistem Avrupa ile giriş yapıyor ardından ülkemizin kuzeybatısını etkisi altına alacak..Modeller de göstermeye başladı artık takip işini daha sık yapacağız
Bu sistem için ecmwf den devam edin onu baz alın bir süre
Hocam ocak ayının ikinci yarısında efsane sistem belirtisi var mı ihtimali nasıl
Efsane diyebilmem için 144 saate indirgenmesi lazm
Yanılırsak çıkar paşa paşa yatar özürümüzü dileriz
Ama tarih veriyorsak hareket olur takip olur illa ki..Sonrası Allah bilir
İlk defa seni böyle görüyorum nasıl birşey gelicek çok merak ettim açıkçası heyecanlanmıyor değilim
Sistemin geleceğinden eminim sadece avrupa üzerinden gelecek olması endişelendiriyor.Ay ortasından beri ilk avrupa olacağı belliydi zaten.Mesela kafam da şöyle bir senaryo da var kuzeybatı kesimler etkilenecek derken onu kastettim yani,sinoptikte siklon olacak yani balkan kökenli bir sistem olacak düşüncesindeyim bu da megakent için soru işareti doğuruyor.En az -12 ile karşılamalıyız bu sistemi yoksa siklon sıcaklığı harcayabilir.Yağış konusunda bu sistem de sorun görmüyorum.
O değil de güncel veriler girilmiyor demiştik haftasonu dün baktım çoğu kişi verilerin güncel olmadığından bahsetmiş, takipteyiz anlaşılan
Sabah itibari ile veriler güncellendi arkadaşlar 180 saate kadar gördükleriniz daha realist olacak.Ecm modeli verileri daha doğru işliyor gibi geldi bana sanırım noel ile alakalı.
Neyse sistem gelecek inşallah takibe devam
cografyaciburak Hocam AO İndexi Bu Şekilde
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Muhtemelen -1,0 faz da olacak ilk hafta sonuna geldiğimizde..Çözülemeyen şeyler var benim açımdan sorun yok sistem gelecek 6-7 sine sıcak atak verirken sabah güncel verilerle izlanda patlamış absi yok oldu ![]()
Rahat olun geliyorre sadece sinoptik oturana kadar 1-2 gün en fazla oynar sıcaklığı yakalayan yerler kar alacak