yeni yılda sistem yok derken bunu kastettim..İzlanda kökenli soğuk hava olsa ne olur olmasa ne..Hele hele bizim gibi kıyılar için takibe değmez.Asıl mevzu 240 saatte bi orayı takip edin sonra yarın ki çıktılarla karşılaştırın ![]()
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Yarın yeni veriler girilecek gfs değişecek

-
240 saatler de değişim başlıyor..Sistem gelecek önce avrupa sonra biz gibi duruyor öteleme 2-3 gün olabilir en fazla..Takibe devam modellere yansıyacak gfs rüya görüyor
-
Burak hocam nasıl bir şey bekliyorsunuz biraz açarmışsınız ?
Sistem kesinleşince zaten konuşacağız.Hala oturmayan şeyler var
-
Hocam bu beklenen sistemi 2017 ile mukayese etmek gerekirse ne dersiniz.... bu ölçekte bir sistem olabilir mi?
Efsane sistemler sonlara doğru belli olur o yüzden mukayeselik durum yok şuan
-
izlandanın basķısı bitmedikce adam akıllı sistem alamicaz galiba
siz ne diyorsunuz bu olaya burak bey?
Şişirme diyorum.Birkaç güne farklı çıktılar göreceksiniz
-
Sistemi indirecek basınç dizilim beklentinizi söyleyebilirmisiniz. Modellerde ilerleyen günlerde İskandinav bölgesinde yüksek basınç hakimiyeti görebilirmiyiz?
Gfs yi takip ediyorsan ne görüyorsan tersini düşün
-
Geliyorreee

-
Efsane-Semih geçmiş olsun üstad Tez zamanda rabbim şifanı versin inşallah
-
Çok bariz şekilde soğuk hava etkisine gireceğiz bu tarih ocak ilk haftasının sonu olacak gibi.tarihler ileri geri yapabilir ancak iyi soğuk gelecek.Mb biraz farklı çıkınca soğuk öteleniyor .Kötü bir durum yok 6 saat arayla her güncelleme farklı çıkıyor takılmayın ortalamaya göre güzel günler yakın.6-7-8 civarını takip etmeye devam eden modeller vermiyor diye üzülmeyin uykusuz kalacağız bol bol

-
-
Güzel bir sistem vermesi lazım bu sinoptiğe göre sapıtmaz ise.
-
Konu açılımında ki yazıya ek olarak avrupa üzerinden gelecek salınım.Avrupa ya ciddi soğuklar akacak mutlaka pay almamız lazım
-
Aynen hocam haklısınız. Ama bu sene stabil bir hava düzeni yok. Modeller öyle gösteriyor.Sürekli bizi Bi aksiyona götürüyor. Hadi bakalım nasip kısmet
La nina senelerinde beklenilenin aksine atmosfer daha hareketli oluyor bence, bu tamamen benim görüşüm..
-
cografyaciburak hocam siz ne düşünüyorsunuz modellerle ilğili değişim şart mı?
Daha çooook yol var 200 saat sonrasına bakmaya değmez.