15 i gecesi istanbul batısı çatalca civarı kar sürprizi yapabilir
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Diyagram uzun aradan sonra tutarlı olacak.Sapmalar ayın 22 sine kadar azalacak.
Ortalama bant istanbul adına -3-5 bandında olacaktır.Bu da uzun süredir diyagramın gösterdiği ve ilk defa tutarlı ilerleyip ve bencede tutacak bir bilgi olacak.Diyagrama her zaman güvenilmez ancak cılız soğul konusunda nasıl da öngörüsü tutuyor
22-23 ünden sonra kuzeyimize soğuklar yerleşiyor.Ocağa geçiş hızlı öfkeli olacak gibi… -
Sarp Özdoğan üstad ecmwf aylık tablosu bize Ocak ayın da Sibirya bölgesinin hakim soğuk deposu olacağını söylüyor.Kaldı ki uzun zamandır görülmemiş hatta bildiğim kadarıyla rekor olabilecek bir sıcaklık geçen günlerde ölçüldü (-61c ) bu bölge de Ecmwf aylık olarak Kuvvetli soğuk öngörüyor kısaca o bölge de oluşacak Termik yüksek bize karadeniz hattından kırım kökenli sert sistemleri indirebilir.Naefs ortalama verisi de Ocak ayına girişte ülkemizi soğuk tarafta gösteriyor ben mobilde öyle çok resim atmayı falan beceremem açıkcası o yüzden ben bu konuda ülkemizi şanslı görüyorum.
Sizin görüşünüze saygı duyuyorum duymalıyız burada yanlış anlamayın kimseyi yargılamak benim değil kimsenin haddine değildir..Şuan da olan yani üzerimize gelen sinoptikte maviliği bol ancak sıcaklık yetersiz olma sebebi aktif olan izlanda alçağının azor sırtından üzerimize gelişi ve kutuptaki akışın ülkemize inememesi.Sibirya da oluşacak güçlü termik yb bu denli sinoptik ile işimize yarayacaktır bu da benim görüşüm ama herkese her görüşe saygı duyulması konusunda hemfikirim bu arada..Saygılar üstad
-
Herkesin yorumu kendine arkadaşlar bunu da unutmayalım herkes kendi gördüğünü yorumlar , yorum arttıkca bilgi de artar önemli olan ortak isteğimiz olan Kar

-
efsaneyi 1 ay önceden bilemezsiniz efsane sistem sinsi olur ansızın gelir efsane niteliği taşır. Sert sistem olur yağışı azdır 72 saat kala ab patlar miktar artar alın size efsane olur.
Ocak ayı 15 ine kadar güçlü sistem beklentim var sistem belirmesi için soğuk geçecek demek lazım soğuk geçecek mi 15 ine kadar soğuk taraftayız sinoptik uyumu ile beraber güçlü salınım yakalarsak ve ab patlarsa o zaman efsaneyi konuşuruz.
Ocak ayını1.5 ay varken kapatmk olmaz veriler geçen sene efsane kış derken istanbul yoklara oynadı.Bu sene de kötü deriz iyi çıkar kısmet artık.
Ocak ayı geçmiş yıllara göre sıcak geçecek demek ise kaçak dövüşçülük olur zaten iklim değişikliği ile her sene ısınıyoruz demek anormal olmaz..
Ocak 15 e kadar ülkemiz kuzey ve kuzey batı kesimlerimiz son durumda şuan da soğuk tarafta olacak gözüküyor.Takip edelim :olumlu:
-
Ocak gelmeden ocak ayını kapatanlar var
Ben görmedim öyle bir mesaj kim kapatıyor ?
-
İşin görünmeyen tarafı daha güzel
Gözüken tabloda 500 hpa ile 850 de sıcaklık kıyılar için yetmez.İç kesimler şanslı.Ocağa girişimiz daha hızlı olacak o zaman öyle sıcaklık sorunu beklemiyorum 
Yine de model takibi hareketli olacak artık durgun dönemler bitiyor.. !!
-
Marmara adına yükseğin konumu çok önemli..Orta avrupa üzerine sokulursa marmara riske girer batı ve orta karadeniz ekmek yer. Süre uzun takibe devam yükseği takip edin gerisi gelir..
-
Kıyılar adına söylediğiniz doğru dur ama iç ve yüksek rakımlı kesimler havada da olsa şenlik yapacak gibime geliyor yanlışsam düzeltin bence en iyisi de havada kar olması geceleyin dışarı çıkıp o karın altında müzik eşliğinde yürümek bu senede erken nasip olacak inşallah

Havada değil yer de kar görür iç kesimler
-
cografyaciburak izmire kar bekliyormusunuz
Salih sen izmirlimisin ?
-
Çok fazla sevinmeyin derim İstanbul adına.Çok kısır tablo var şuan da..
Özetle şunu demek lazım sistemin maksimumu -10 lar olur karayel olmadığı sürece yağmur alırız bol bol kombi yakarız..Gözükmeyen tablo daha iyi

-
Aralık son hafta vur patlasin cal oynasın inşallah.
Depolama soğuk anlamında fazla olmadı hocam salınım yetersiz kalacak gibi biz megakentliler için..
-
Çok sağolun arkadaşlar..Yakında Model takibinden uykular yarım kalacak.Bu arada aralık içinde gelecek olan sistem kıyılar için uzak duruyor, iç bölgelere daha çok yarar.
Asıl beklentim kışın 2.yarısında.
-
Negatif çok şükür ancak ağır bir grip geçiriyorum güzel dilekleriniz dualarınız için teşekkür ederim..
-
ÇOK YAKINDA . . .