Olması gereken 20 si sonrası soğuk periyoda girecek olmamız.Bu süre zarfında kar alan yerler artacak.Başkent kar ile tanışabilir..
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Globo model haftalık güncellemesi
500 hpa ve soğuk
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Hareket demiş
-
Nokta koyalım ay ortasına.Sinoptik az çok oturmaya başladı işimiz 5-10 mb kaldı.Sisteme o kadar yakınız yani.Mesela orta avrupa da bulunan yüksek basınç batı avrupaya yerleşse yada 1045 yerine 1035 olsa, italya güneyinde oluşan alçak basınç alanı 995 mb kadar düşse hatta 1000 mb bile iş yapar soğuğu vakumlayıp çekecek üzerimize.Sonra Kasım ayında kırım üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava etkisi haberleri gündemimize düşer.
Yazdım size senaryoyu
-
24-25 ine gelelim.-12 olur mu
-
Orta avrupa da ki 1045 lik yb çomak sokuyor işe..Geçen de bunu kastetmiştim o orada olduğu sürece batı kesimlerin işi zor.Tek şans italya güneyinde bulunan alçak basınç.derinleşirse çarşı karışır
-
Fantastik güncelleme zamanı..Gece çıktıları fantastik olur bakalım bu nasıl olacak.-12 li inermi ay sonuna

-
Bölge savaşları başladığına göre hoşgeldin 2021-2022 kışı

-
Kapadım gece çıktısını.Benim için ibre 180 saatte koptu.Güzel gelişmeler var 16 sı gibi iç kesimlerin doğusuna doğu anadoluya kar geliyor.Ay sonu 23-24 civarı sahil kesimi de etkileyecek ciddi salınım bekliyorum..
-
Akşam ile gece çıktısı arasında bir saatte dikkat ederseniz çok ayrışan yer var.Grönland akşam 1025-1030 yükseğindeyken gece 1070 leri gördü ve ordan sonra akıllı computer sazı eline aldı orada dağıldı güncelleme

-
Gereksiz saçma fantastik bir güncelleme oluyor
-
Sinan hocam eline sağlık :alkıs:
-
Beğenmeme sebebim bu işte.Bu sinoptik ile balkanlardan gelen soğuk hava sopukcuk olur anca.Orta avrupaya 1045 lik oturursa oradaki izohips eğrileri soğuk kıvrımlara değdiği an soğuğu kırar kısaca öyle anlatayım size.120 ye kadar değişecektir yarın ki çıktıları da görelim daha çok var
-
Daha iyi gelebilirdi ama ilki için bu da iyi.Gelelim arkadakilere..Tabi ecm 240 a kadar olduğu için 240 oluşum için fikir verecektir.İyi yoldayız kasım da ki bu heyecan bile yeter.Bu arada bu sistem de İstanbul için kar hayal 23-24 civarı için ise istanbul adına da kar beklentim var
-
Beğenmedim.Orta avrupa ya kadar sokulan yüksek soğuğu kırdı .. hadi yüksek oraya kadar geldi ama 1045 olmamalı.1045 lik yüksek orta avrupa da işi bozdu diyebilirim 192 için
-
İç kesimlere yoğun kar geliyor bu sinoptikte