Beklentim de değişiklik yok Kasım öngörüm aynı şekilde devam etmekte.
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
PASTIRMA SONRASI KIŞA MERHABA
izlanda dinamik alçak basıncının avrupayı dolaşması ile ülkemizde beklenecek olan yüksek basınç hakimiyeti doğrultusunda yurdumuzda mevsim normalleri üstü sıcaklıklar görülecek..
Ardından Kasım 2.yarısı ülkemize soğuk salınımı ihtimali artıyor. Bu da kışa merhaba anlamına geliyor artık kombiler kapanmayacak…
-
Kasım ayının genel tablosu şekillenmeye başladı.
2 haftalık tabloda ilk hafta pastırma yazını yaşayacağız bu sürpriz değil beklediğimiz bir durum..Kasım 2.haftasını bitirirken 2.yarısı ülkemiz adına daha hareketli günler olabilir 2.yarısı sert bir sistem gelebilir demiştik beklentiler devam ediyor…
-
Kasım ayı 2. Yarısı ciddi ilk atak gelebilir bilgilerinize
.
-
Kasım ayı 2. Yarısı ciddi ilk atak gelebilir bilgilerinize
-
Azor daha etkin olacak sibirya için yorum adına daha erken zamanı var onun.Kışın ilk yarısı kuru soğuklu zaman zaman etkili sistemli geçebilir takip edeceğiz.
-
Kasım ayı pastırma hak ediyoruz demiştik ve o görüntü geliyor..
Kış için genel yorumum yüksek basınç hakimli kararlı ve soğuk bir kış bekliyorum..Zaman yaklaştıkca sistemleri konuşmaya başlarız..
-
Bu arada basınç yükselir derken alçak basınç alanı ile karıştırmayalım, yüksek basınç etkisine giren hava hızla soğur.. Yükselen hava ile beraber yağış ihtimali artar orada ince ayrıntıyı unutmayalım.
Yağışın az kuru soğuk bekleme ihtimali bu yüzden şuan da ama tabi özel konumlar var İstanbul gibi ..sistemler geldiğinde alana göre yorumlarız her yeri konum konum bakarak
-
Hocam açarmisiniz yada açıklayacak biri varmi
Etkilediği yeri hızlıca soğutur kuru hava olur basınç yere yaklaştıkca hızla yükselir.
Kısaca soğuk sıkı olur

-
!! Termik Yüksek Basınç hakimiyetli 2021-2022 kış dönemi Loading… !!
-
Hoşbuldum Sinan hocam :olumlu:
Hayırlı ve güzel bir sene diliyorum hepimize :hoscakal:
-
İstanbul Merkez görsel kar için hazırlanabilir

-
İstanbul merkez adına Yoğun kar alarmı verilecek durum an itibari ile yoktur !!
-
Arkadaşlar öncelikle dönemin zor dönem olduğunu ve mart ayı için tahmin yaptğımızı unutmayalım.Hele Hele bu dönem de ve ülkemize sistem gelmesi için çok sebep ararken hiç de kolay değil işimiz.mart ilk haftası sistemi artık diyagram da da yerini almaya başladı kıyı kesimler için soğuk ve yağışlı iç ve doğu kesimlerimiz için karlı sistem olacaktır.Mart 15 dönemine kadar soğuk taraf ihtimalimiz son günlerde arttı.Doğru oluşumlarla kapanış yapabiliriz ama henüz kış bitmedi takip edilmesi gerek.Biterse buradan ilan ederiz..Mart sonuna kadar iç ve doğu kesimler yoluna devam eder..Karadeniz hala bir tık önde bence kuvvetli salınım olursa orası şanslı
-
Hocam lütfen güneydoğu için bir şey deyin bu kış hiçbir şey görmedik
Net değil hala