Bu arada sistemi beğenmiyorum diyenler varken sistem tam gücüyle geliyordu trollere yönelik bir tepkiydi o . Eleştiri dozunda güzeldir sizleri seviyorum iyi akşamlar.. size bir tarih daha vereyim 23-25 sistemi de Allahın izniyle %50-%50 şuanda. gelişmeleri aktaracağım
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Herkese eleştirisi için teşekkür ederim.Bu foruma üye olduğumdan beri özellikle ocak sistemi yaşanırken 14 civarı sistemi çok kuvvetle ilerliyordu.Sistem son 4-5 güne girene kadar 12-13 gğn önceden diyagran ortalaması kaçtaydı ? Ben iddaa ediyorum çoğu amatör tahminci son zamanlar da o kadar ciddi soğuma ortalaması veren diyagram görmemiştir.Sonra modellere yansıyınca herkes cmleri konuşmaya başladı hatta bğnyamin sürmeli dahi kıyılar da 15 cm bulacak sistem bekliyordu.Siz son 3 gün güncellemesinde ne kaçırdığınızı bilmediğiniz için şuan sistem fos diye eleştiri yapıyorsunuz.Şuan alınan kar sistemin en kötü haliyle alınmış hali. Sistem dek ile kuvvetli soğuk ile gelirken italyaya kaçarken ki gücünü hatırlıyorsunuz dimi ? Efsaneyi bizim almamız lazım diyen kişi de aynı şuan ne efsanesi böylw sistem mi olur diyen kişi de.İtalya ya gitseydi bu sistem şuan da italyanlar son yılların en sert sistemini alıyor olacaktı demek istediğimi umarım anlamışınızdır.Ülkemize yol aldığında siklon üst üste patlayınca sıcaklığı iyice sınır noktalara çekti.Özellikle 14 ünü poyraz ile alınca karadeniz nemi ile beraber 850 de modeller dahi yanıldı.Sistem gelmeseydi eleştirinizi haklı bulurdum ama bu denli güçlü sistemin en zayıf haliyle uzun vadeden tarih belirtmemiz de başarıdır.Siz sinoptiği okurken mavilik yeşillik olarak okuduğunuz için ne kaçırdığımızı anlamıyorsunuz.Buna da şükür diyip önümüzdeki sistemlere bakacağız.
-
Saf olur kar olur rahat olun
-
Her zaman şükretmek lazım buna da şükür
-
Pazartesi dahil beklentim o sistem sonu kıyılar 10 cm civarnı yakalar ben cm işine girmem fazla bana cm sormayın

-
Tabi ki sadece şuan da ihtimaller arasında yani gelme olasılığı kadar gelmeme olasılığı da mevcut o ssistem için.Ancak ufukta takip edilecek kayda değebilecek bir sistem olabileceği için ihtimali olan her sistem gibi onu da takip ediyoruz..
-
Hatta dek bantları ile beraber alt seviye daha da soğuk olur
-
Pazartesi günü sıcaklıkların artacağı söyleniyor da sizce pazartesi sıcaklık yükselir mi?
Kayda değer artış olmaz
-
İstanbul sahil kesimi için ortalama 5-10 cm birikim beklentim var.
-
Trakya marmara iç anadolu batı karadeniz orta karadeniz doğu karadeniz(kısmen) güneydoğu anadolu doğu anadolu(ağır kar) iç ege bölümleri kar alacak bu sistemi beğenmeyen forumdan üyeliğini iptal etsin çünkü amacı başkadır.Şanslı bölgeler marmara doğusu batı ve orta karadeniz.
-
20-30 cm gelse kimse beğenmez diyordum o çıktıları görünce ama şimdi 20 cm geliyor diye isyan etmeyelim.Yağışı pazar ne olacak diye merak ederken haftaya çarşamba perşembe işi şimdiden belli olmaz 1 siklon türediğinde eyvah derken şimdi 2-3 siklon türüyor 1 hafta içerisinde.hafta ortasına kadar 15-20 cm yeterli iyi bir miktar.Ayrıca 22-23 loading demiştik o da takibe girecek.Sistemin şiddeti azalırken modelleri takip edip 22-23 lere bakacaksınız bu da bir lüks.Şubat şubat derken hocam kaç senedir şubat sıcak geçiyor lütfen gerçekçi olalım diyordu bazı kesim şimdi onlar da şubatın farkında.Mart 5-10 a kadar soğuk taraftayız 23 sistemi modellere yansıdı ısrar ettiği an sizde havaya gireceksiniz.Boşa tarih vermem takip edin.
-
-
Kar haritası ne durumda ?
-
Kar haritasını alalım

-
Bu kadar kasmayın girit siklonu doğulayacakken fazla yerinde sayıyor.Paralel ecmnin işleyişini mi bozdu dersiniz ? 144 sonrasını dikkate almayınız