hocam gfs hala avrupa yakasına az yagıs veriyor ecmye gore ne zaman adam olur bu gfs
Cm vermeyi sevmem 2 yakada tatmin kar alır..rahat olun
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturhocam gfs hala avrupa yakasına az yagıs veriyor ecmye gore ne zaman adam olur bu gfs
Cm vermeyi sevmem 2 yakada tatmin kar alır..rahat olun
Can ve semih ve sinan abilerimde cevap verebilir
Sistem arka arkaya zaten mesela 12-13 sistemi ardı 16-17 sistemi dönerek tekrar geliyor.Diğeri de 22 civarı gelebilir.Marta kadar sistemler alacağız böyle bilin yeterlidir soğuk tarafta kalacağız ve mini87 yaşayacağız
Burak Bey: Geçen yazmayı unuttum. Benim eşim de sizin meslektaşınız; 20 yıllık coğrafya öğretmeni ve A.Ü. Coğrafya mezunudur. Benim bu konulara bu kadar ilgime şaşırıp kaldığı ve modelleri anlamaya çalışma çabamdan dolayı kendisine sürekli sorular sorduğum için bana acıdı ve 1 saat YB-AB , Azor, İzlanda, siklon vs ders verdi. Maalesef kendisinin hava olaylarına benim kadar hevesi yok. "Yahu yeter artık kafayı yiyeceksin, mesleğinle de yakından uzaktan ilgisi yok" diye takılıp duruyor.
Sevgiler, selamlar.
Selamlar saygılar kendisinin klimatoloji dersi nasıldı ? A mı ? ![]()
Salı günü çok şey değişecek derken durum ortada
akşam az çok ilk atak belli olacak..
İstanbul ?
![]()
Gfs değişeceksin.
salı akşamı bambaşka çıktılar olacak
yağış -14 olan kısımda değilki -8-9 olan kısımda
Kardeşim bak senin dediğin sistem izlanda kökenli denizel kökenli sistem de 850 de yer seviyesi farkı çok olur.Sibirya kökenli sistem soğuğu yer seviyesinden getirdiği için 850 ile yer arası makas daralır.850 de -5 girdiği an kar yağar bu sistemde.Yağmazsa kara dönmezse o zaman konuşursun aynı şeyleri yazma lütfen.-8 de saf kar yapar bu sistemde.Emin ol kky olsa sana kky derim.Kar kalitesi bu sistem de-9 itibari ile iyice netleşecek kristal tanesi tamamıyla saf olacak.
Nerde gfs ciler ? Sistem tam da böyle gelecek.bütün modeller bunu veriyor azoru yiyen gfs çöp oldu.Yarın düzelecek o da
Kar haritası ne durumda
Gfs ana senaryo çöp.yarın akşamı bekleyin
Yarın akşam çıktısına kadar gfs de 5 güncelleme verisi daha göreceğiz.6.veri yani yarın akşam burada ateş edenler tank sürenler görebiliriz ![]()
![]()
Örtü ? Kadıköy için havada kar olur anca şu görüntüde yer seviyesine bakmadınız sanırım tmm sibirya ama karayel yok direkt poyraz var
Baktım 2 gün gündüz dahi 0 geçmez
![]()
Yarın daha güzel olacak çıktılar..İlk sistem örtü ile geliyor arkası daha iyi görünüyor..Eldiven atkı hazırlansın
Hocam bende ay sonu olan sistemi mercek altına aldım konumda dediğim gibi tabi detaylara sizler daha çok inersiniz
Ay sonuna tam bakamadım hocam genel olarak marta kadar sürecek gibi zaten..Soğuk tarafta kalacağız bakalım takipler daha zevkli hale gelecek