Rahat olun diyor veriler..Risksiz sistem olmaz modeller 200 saat bize vermicek tabi ki sistemi.
cografyaciburak tarafından yazılan gönderiler
-
-
hadi hayirli olsun :olumlu:
Sağol mesut hocam

-
Kontrol sevgililer gününe özel taksim meydanında yürüyüş ile tipi eşliğinde kuvvetli kar veriyordu ki sokağa çıkma kısıtlaması aklıma geldi
-
Öğle çıktısında amerikan modelinin balkanlara biraz daha sapma verdiğini belirtmiştim akşam onu gördük.Azor batılayınca balkanlar riski ortaya çıktı.Ancak ülke sistemi olmasını istiyorsak bodoslama girmesi gerek bu arada iki sistem olarak gelebilir.Akşam çıktısı Megakent adına yine de iyi ama beklenti yüksek o bile yetmiyor :D
-
**den takip edenler bilir konu açsaydım mini87 diye açardım.
Buyurun 87 de olanlar aşağıda yazıyor..
Son dakika haberi: 1987'nin efsane kış koşulları geri dönüyor. Şubat ayında başlayıp, Mart ayına kadar devam eden 1987 kışı İstanbul'u vurup geçmişti. İstanbul'da 18 saat kar yağmış ve kar kalınlığı neredeyse 1 metreyi bulmuştu. Saatlerce süren kar yağışının hayatı felç etmiş,
BEKLENTİ HİÇ UZAK DEĞİL..

-
Hoşheldiniz Burak bey ****forumdan buraya tahminci olarak geldiniz hayırlı olsun Semih ve siz kadro güçleniyor
Teşekkürler
-
-
Öğlen amerikan verilerine göre sapma 16 şubata doğru balkanlara doğru biraz daha kayabilir demiş.Güzel tarafı ise sapma haritası şuan bizi risksiz yani -7 civarı ortalamayı gösteriyor.Balkanlar kısmı değişecek gibi onda da azorun biraz daha batılaması demek öyle olursa zaten tadından yenmez işte o zaman azor yükseği uzaklaşırsa neler olmaz ki
-
Modeller böyledir bir anda havayı değiştiriyor
Son veriler ışığında endeksler de ciddi dalgalanma görebiliriz bugün.Haftasonu modellerini çok fazla dikkate almam en günceli pazartesi belli olur ama yine usul usul takip edelim
Sizlerle ilk model takibimiz de güzel bir soğuma sinyalleri aldık.Böyle devam

-
cografyaciburak Hocam öncellikle hoş geldiniz. Bizi onure ettiiniz. Forumumuz sizin gibi Nâif güzel düzgün tahminciler ile değer kazanacaktır. Kişiliğiniz ve üslubunuz takdire şâyân, aramıza katılmanızdan gurur duyuyoruz.
Sağol üstad :olumlu:
-
cografyaciburak hocam Akdeniz de a.b patlamaz mi bu görüntüde daha da guclenebilrmi
İzobar müsait değil hocam model eğer patlama olasılığı olsa verir yani model hatalı falan yorumlarına katılmıyorum.Yüksek basınç hakim hemde 1040 civarını gördü termik basınç yer seviyesi zaten çok soğuduğu için izobarlar da müsait değil o yüzden tepki zor.Ege ve akdeniz tepkisi için biraz daha sakin şekilde gelmesi lazım üstümüze
c -
Diğer forum da arkadaşlara istanbul şubatta -10 görse yer seviyei ne yaprdınız diye sormuştum ocak dönemi sistemindeyken sistemcik ile uğraşmayın demiştim biraz konu dışına çıkacak ama beklentim tamam yer seviyesi iyi soğuyacak ama bu sinoptik ile gelmesini şahsen istemem.Ab li seçenek vardı ya azorun önüne alıp üzerimize kayması ve abnin kuzeydoğuda ki soğuğu çekip denizlerde ab patlatması ve üzermize iyi yapış getirmesi.İşte onu isterdim emin olun sistem zaten -10-12 ile gelecek.Bize fazlası değil o yeterli.Bu şekilde soğuk kuvvetli yüksek basınç hakim ve yağış olarak ciddi sorun yaşayan yerler olur
-
Soğuk o kadar güçlü ki sistem inanılmaz ağır ilerliyor.Modeli beğenmedim desem kızarmısınız
daha doğrusu beklediğim gibi değil . -
Şimdi izobar takibi lazım.Lehimize dönerse denizler patlar 1-2 hafta ağır şartlar oluşur üzerimizde.Tabi güncellemeye göre yorumluyorum..
-
Kaymama sebebi ya da ağır ilerleme sebebi sence ne ? Renklere mavi sarı kırmızı gibi bakmayalım modelde.Yer seviyesi soğuğu termik basınç çok güçlü soğuk hava ağırlaştı iyice