azorun üstündeki ab sinirimi bozdu
Oda sistem getirecek süzülüp.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturazorun üstündeki ab sinirimi bozdu
Oda sistem getirecek süzülüp.
216 itibari ile beklediğim örümcek ağında ki azalma tamamen modele yansıdı.Sinoptik temiz ardı ardına salınım vermesi lazım sinoptiğin
1-2 sistem arka arkaya indirebilir.İzlanda dinamik alçağı azorun hareketi ile süzülebilir ve hali hazırda olan soğukları tekrar ülke ziyaretine getirir
10 mb lık atlantikteki fark sistemi hemen fark ettiriyor o yüzden sevinip üzülme işlemi için çok çok erken.Sabaha göre örümcek ağları daha az olacak.
Herkese tekrardan merhabalar öncelikle aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum.Beni güzel ağırlamanız için de ayrıca teşekkür ederim.Yaklaşık olarak 2 aydır sitedeyim bazı sebeplerden dolayı arka planda durmayı tercih ettim.Şimdi tamamen burada olacağım konu açma durumu bu sene olmayacak bu konudan devam edeceğim konu başlığı sabit olup ekstrem durumları buradan duyuracağım.Öncelikle 1 aydır sizlere söylediğim tarih aralığı vardı biliyorsunuz 11-13 civarı özellikle ben tahmin yaparken model paylaşımı olsun resim çizme şekil şukul olsun çok fazla sitede kalamadığım ve girip yazıp çıktığım için malesef o kadar ayrıntı veremiyorum ama söylediğimiz tarihler de mutlaka işaretler olur takip edin.
Gelelim 11-13 civarı beklediğimiz sisteme sistem 1-2 gün gecikmeli de gelebilir ayrıntılar yine olacak ancak şunu belirteyim modeller çok sıcak çıktı verdi diyagram bi ara kar ikonu bile koymadı falan ancak bu işin özellikle uzun tahmin işi 300 lü saatlere bakmak ya da modele endeksli diyagrama bakmak ile olmuyor zaten ana çıktı her zaman çözünürlük olarak diğer senaryolara nazaran kat kat daha yüksek olduğı için ana çıktıyı her zaman baz alın derim ben.Şimdi artık sistem 192 saatlere düştü tarih olarak tabi ki daha fazla saat var ancak sistemi 192 saat getirecek bugün itibari ile.Güncellemeler de 192 sonrası kurulum önemli öncelikle ege denizi civarı siklon oluşumu Sistemin temel kaynağı o siklon orayı koridor yapıp mutlaka yukarıda ki salınımı Azorun kuzeydoğu hareketi ile almamız lazım ki arkası çünkü ardı ardına gelebilsin.Beklediğim sistem önceki sistemler gibi hep telafuz ettim aranızdayken de sistemcik ya da hava da kar dışına çıkmaz dediğimz sistemler gibi değil.Bu sistemin potansiyeli yüksek soğuğu iyi ve ben izobarları güçlü oluşumu sağlam sistem bekliyorum.O yüzden takibe devam ay ortası sistrm ihtimali de %60 larda şuan da.Anlık yine buradan bildiri yaparım.
Herkese Tekrar teşekkür ederim..
![]()
Modellerde ki dalgalanma endekse de yansıdı bugün.Ao aşırı negatif faz ile nötr görmese bile ciddi dalgalanma sayesinde sistem sinyalleri vermeye sevam ediyor.Az kaldı inşallah hafta sonu daha net olabiliriz
Ay ortası %60 ihtimali devam ediyor.Gece güncellemesi doğruluğu tartışılır gece gfs yorumlarsak eğer Rüzgar kuvveti hamlesi anlık 70 leri görür.Fırtına tipi kar göz gözü görmez hayat 3 gün durur İstanbul da.
Gece modeli için diyeceklerim bu kadar.12-13 civarı sistem Bomba niteliğinde.
Hazırmıyız ? Sistem ihtimali %50 ye çıktı demiştim uzun süredir takibe alıp sessizdeydim.Sistem ihtimali bugün %60 oldu.Ay ortası bağıra bağıra geliyor ![]()
Soğuk dağılmadı. Soğuğun konumu baştan beri iyi. Şu ingiltere taraflarında ab olmasa çoktan inmişti
Hocam oralarda ab olacağı kesinleşmeye doğru gidiyor.Zaten o olmasa sert sistem ile başlayacaktık şubata.Neyse önümüze bakalım
Endekse göre ilerlerse 264 sonrası örümcekler dağılacaktır
Sinsice takibe devam
kutup taraflarını beğendim.İyi konumlanma, güzel sistem indirebilir
Doğrudur hocam pozitif faz endekslerde havalar güney enlemlerde durgun geçer ama negatifte full aksiyon ne zaman nötr e yükselse bir yere patlıyor.
Hocam nötr olsa zaten ciddi atak alırız mesela aşırı negatife kaçan senaryolar var ardından ani nötr yaparsa diye efsane kpvalıyoruz ama ay ortası nötr vurmayıp dalgalı seyir etse dahi sistem alacağız gibi duruyor şu görüntüde
Negatif faz giden endeksler nedense bana daha heyecan verici geliyor.Modeller de ağlar çok oluyor genel de ama vade kısaldıkça lehimize dönüyor işler.Ben buna bu sene inanıyorum ümidimi kaybetmem.
Endekslerde dalgalanmalar önemli o dalgalanmalar olacak ama bize sert çıkış lazım.Dalgalanmalar hızlı öfkeli oluyor
İnşallah bu süreye kadar tepemizde yeterli soguma kalır. Azorun bu tarihlerdeki davranışı pozitif meyilli bir tık şansımız var bu yönden. Diger yönden ise Amerika civarı yogunlaşan soguk hava tekrar arktik bölgeye çekilir siklon oluşumları olursa anca İzlanda yönlü soguk hava dalgası alırız.
Hocam ilk atak çok önemliydi.Şubat ilk haftası beklediğim sistem olsaydı ortası daha ciddi gelebilirdi ama örümcek ağı her yer yollar kapalı.Ay ortası sistemi gelecek ama gücü önemli bence.Şöyle diyelim -10-12 bandında gelsin yeterli ağır soğuklara girmemize gerek yok..