Siz diyorsunuz ki bizde şans var kavuşuruz kar yağışına diyorsunuz :D
Ben daha çok garanticiyim siklona bağlı herşey şuanlık yağacak dersem yağmayacak dersem yalan olur
Desene , şapkadan hersey cikabilir =D
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSiz diyorsunuz ki bizde şans var kavuşuruz kar yağışına diyorsunuz :D
Ben daha çok garanticiyim siklona bağlı herşey şuanlık yağacak dersem yağmayacak dersem yalan olur
Desene , şapkadan hersey cikabilir =D
Ömer genel olarak isin içinde siklon olduğuna göre, güney marmara olarak siklonlardan genellikle etkileniriz , buradan sonuç olarak siklon=soğuk hava desek , kar yağışı görebiliriz herhalde dimi ![]()
Sizler için siklonik yağış daha iyi olur hocam dek o bölgeleri etkileyecek kadar etkili olurmu bilmiyorum
Siklonik olma ihtimali var mi peki Ömer
Balıkesir güçlü DEK sistemlerinde İstanbul üzerinden Marmara'ya inen kütleleri alabilir genelde. Poyraz-Yıldız bileşeni uygundur.
anladim , tesekkurler ,peki marmara denizinden geçerken guclenirmi , yani diyelim ki batikaradeniz kocaeli bursa İstanbul anadolu yakası , cok iyi dek alırken biz bakakalma şansımız var mi ki o içimi yiyor
rüzgarın yönü , sansli tarafı belirlicek sanirim
Ömer eline koluna sağlık, peki benim burasi sistem bu sekilde gelirse dek yagislarindan faydalanmak icin rüzgarın yönü bize uygun olmasi gerekiyor dimi , peki dekleri kaçırma şansımız olur mu ? Teşekkürler
Ömer konumum adına hangi şehir diyagramlarini tavsiye edersin,
tam bandirmanin arka tarafindayim aynı izada mesafe yarim saatlik
balıkesir uzak bize
:D il il cevaplamam yanlış ve orantısız olur vade yaklaşsın teker teker cevaplayacağım daha kesinlik kazanmadı
İroniydi , yakinda bu sekil gormeye baslariz ![]()
guney marmara , Balıkesir -kuscennetinin arka tarafı manyas ilçesi nasil olur ömer usta :D ?
![]()

Pwternt değişiyor , sıkalım tufekler paslanmasın ![]()
Merhaba , Balıkesir'in manyas ilçesinde doğdum , büyüdüm ,1994 doğumluyum. İlçemizin kırsal bölge olması ve göl , baraj , derelerimiz un bereketli olmasından dolayı, avcılık yaygın ve dedem tüfek tamircisiydi, 9 10 yaslarım da havalı tüfek kullanmaya başladım, ellerim titriyordu küçük yasda kollar gelişmemiş
ilçeye yakin yerde zeytinlik arazisi var , oraya gider karabakkal avlardim , ziyan veya zevk icin oldurmek degil , hayvan sevgim var, sobalı evde oturduğumuz icin , korda güzelce pişirir yerdim , fakat 'Kar yagamadigi zamanlarda avlanmazdim , çünkü kara bakkal dediğimiz sığırcık türü ne benzer siyah ve sari gagalıdır , kar yagamadan bayırlardan inmezlerdi , o yuzden ben kar ile kafayı yemistim daha o yaşlarda, TRT nin kardan adam logolu hava durumunu takip eder, gece kar yağsın diye dua ederdim , Tabi yıllar yıllari kovalarken , büyüdük , dedem hem avcı hemde tamirci olduğu icin , ördek avı macerası başladı , ben kar yagamadigi surece avlanmayı sevmedigim icin hep kar ile yatıp kar ile kalkan , okul harçlığını çıkarmak icin kahvecilik yapan, liseyi ittir kaktir okumuş, kafasina simdilerde Dank eden , tek hobisi balık tutmak ve avla
nmak olan bireyim
( av bahane , tüfek omuzda , yağan kar da , kürs kürs çıkan sese , oluşan görselliğe ve sessizliğe Aşığım , ![]()
8 ocak 2021
Yurdumuz yer yer 5 gün sürecek , soğuk hava dalgası altında giriyor, yagislar kiyi ege de dahil olmak üzere bir cok yerde kar seklinde olucak,Kar yağışı Marmaranin güneyi; Biga-Bandirma- manyas- gönen-susurluk- karacabey hattında cok siddetli olmasi bekleniyor =D
![]()
Ben hatırladım. Seni kardeşim şu an halen istanbuldayım.
Chat kısmı vardı bir ara dimi abi ? Abi bende bursa- nilufere tasinma aşamasındayım ![]()
O ssitemci ben değilim. Yaşı 45-50 yaşlarında olan sistemci efsanesemih de çok iyi tanır kendisini.
Onu hatirlıyorum, yaş olarak arif abi emsallerindeydi , sen genc olandın , cunku cogunlukla sen yardimci oluyordun sordugum sorularda , o dönem de sanirim kendisi baska bir platformda diye hatirliyorum ![]()
Bende çok iyi hatırladım o dönemde
Bu arada iyi mi hatırladınız kötü mü , yalnış hatirlamiyorsam bir balkes daha vardi sanki ama ![]()
Hatirladim seni
semih ustam 15-16 yaşlarından beri takip ediyorum sizleri , gittiğiniz her platformda , İnsAllah daha daha iyi yerlere gelmeniz dileklerim le ustam , Başarılar
Bol kar lı kışlar