Burası daha aktif diye bu sayfaya atıyorum konveksiyonel bi yağış mı oldu anlamadım Ankara'da inanılmaz bir yağış olmuş merkez iyi örtü çekti.
Konusuz adam tarafından yazılan gönderiler
-
-
Bu sistem büyük hayal kırıklığı yarattı 20 gündür takip ediyordum. Ay ortasına kadar da kaydadeğer bir şey görünmüyor. Olumsuz konuşmayı sevmem ama son yıllarda ülkenin karadeniz hariç batısı özellikle iç ege ve iç anadolunun batısı normallerin çok altında kar yağışı alıyor. Son 6-7 yılda her bölge kendi efsanesini en azından tatmin edici kışını yaşadı. Bu civarlarda ise son tatmin edici kış 2015 diyebiliriz. 11 yıl olmuş...
Ben 2023'ün Şubatı diyebilirim Ankara için tatmin edici yağışa. Hatta 2016-2025 aralığındaki en ağır kar yağışı o sene oldu. En merkezi yerlerde bile 20 cm kar vardı. Bi daha da o kadar yağmadı. Geçen sene de tüm kış hiç bir şey yağmadı Nisan'da saçma sapan bi yoğunlukta kar yağdı.
Ama gerçekten İç Anadolu'nun batısı, Ankara Eskişehir-Kırıkkale hattı (ki buna İç Ege'nin tamamını da ekleyebiliriz) çok dengesiz kışlar yaşıyor son yıllarda. Normalde Aralık Ocak ayları bu kadar boş geçmezdi. Dediğim gibi geçen sene kış aylarında baya baya havada bile kar görmemiştik Nisan ortasında 10 cm yağıvermişti.
-
Bizim burda biraz yerler tutmuş ve cokk soğuk
Burda tutunamadı, sabahtan beri seyirlik bir sulu kar yağıyor.
-
Konusuz adam Serkannnn yağışlarımız var abim Allah'ın izniyle.. Önümüzdeki günlerde güzel bir kaç sistemin ışığı var,bu kış pas geçmeyelim.
Ankara ve Eskişehir için görünen yağışlar zaten 2-4 cm idi oda erken geldi bende dahildir Afyon'da havada gördük Sadece
Daha iyi ve güzelleri inşaallah olacaktır,nasip bakalım..
Evet çok bi şey beklenmiyordu zaten. Gerçi baraj bölgelerinin fena yağış almadığı söyleniyor şu an yağmur kar arası yağıyor gene. Oralara biraz katkı verdiyse ne mutlu. İlla ki başka yağışlar yakalarız hayırlısı.
-
Eskişehir hafif başladı kar ins devamı gelir az bir olsun örtü alırız
Ankarada çok yerel farklılıklar oldu Eskişehir'de durum ne bilmiyorum da pek bi şey yağmadı Ankara merkeze. Sistem Karadeniz ve Doğu-Güneydoğu'ya çalıştı. Boyuna kuru soğuk yemeye devam biz.
-
Ankara Eskişehir için yağışlar biraz düzelmiş gibi
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Bu sene görülen en fazla kar yağışının Nisanda olması garip. Özellikle merkez için.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Nisan ortasına göre epey hareketli bir dönem. Kısmen durgun, kurak bir kıştan sonra yağışlı ve soğuk bir bahar geçirmemiz güzel. Hayırlısı diyelim.
-
Kış kapandı diyebilir miyiz, artık bahar yağmurlarını bekliyorum

-
Yok gelmez,belki,havada derken Rabb'im vermiş yine beyaz örtüyü.. Gözünüz aydın olsun herkesin
Gerçekten öyle, bana da büyük ders oldu. Kulağıma küpe olsun 😄
-
daha kar devam eder gibi...
İnşallah bakalım. Cuma falan da bi şeyler kaparsak..
-
beklentim havada kar görürüzdü bildiğin ankara kendi sistemini yaptı
Evet ben bu kadar kütle geleceğini düşünmemiştim, havada kar göreceğimizden bile şüpheliydim şahsen. 8-10 cm kar büyük sürpriz oldu. Hala orta kuvvet devam ediyor soğuk çölümsü halini üzerinden attı şükür.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Bunu yağışın başladığı ilk saatlerde çekmiştim. Çankaya'nın nispeten alçak kesimlerinde çimlerin arabaların üzerinde şu an 9-10 cm örtü var şaşırtıcı bi şekilde, tabi yollar tutmadı. Sincan-Etimesgut civarında çok daha ağır bir yağış olduğunu söylüyorlar. Kütleler Karadeniz'den olduğu için galiba kuzey ilçeler daha şanslı.
Baya baya beklentimin üzerinde bir yağış oldu. Hoş bir Karadeniz sürprizi. Tabi bir Şubat 2023 etmez.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Biraz beklentimi aşıyor. Kar göreceğimizden bile emin değildim :D
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.