Ecm sabah saatlerini de yoğun göstermişti de ona şaşırdım
Hımm. Benim beklentim öğle saatlerinde yoğunlaşması
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEcm sabah saatlerini de yoğun göstermişti de ona şaşırdım
Hımm. Benim beklentim öğle saatlerinde yoğunlaşması
Radarda etrafımızda çok az kütle yok mu ?
Kar şu an hafif zaten ?. İlerleyen saatlerde Afyon civarındaki yeşil kütleleri gelir bence
Sistemden önce hep istanbul ümitleniyor iç anadolu boşluk diyoruz ama son günlere gelince mgm istanbuldan daha fazla kar veriyor iç anadoluya? her sistemde böyle
Kesinlikle öyle ?.
Konumumda araba ve çatıları örten hafif bir kar örtüsü var. Ancak şu an kar hafif yağıyor, devamı ne zaman gelir ?
Bu saatten sonra model takibi mantıksız radar takibi zamanı bekleyip göreceğiz nasibimize ne düşerse artık
Şimdilik bir gelişme var mı peki
konya bi 2017 de iyi yağdı öncesinde hep böyle umutlandırır sonra kahreder 30 40 derken şimdi 7 8 cm e düştü? Hocam sizce kac cm olur
Ankara ya da 2011 ve 2016 nın son günleri güzel kar yağmıştı. Nolacak bilmiyorum. Umarım güzel kar alırız bölge olarak
Arkadaşlar şunu da soyleyim de sonra beni linclemeyin ? atmosfer kaotiktir belki bizi tatmin etmez belki de fazlası olur bende sizin gibi kar sevdalısıyım amatör takılıyorum elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum inşallah hepimizi mutlu eden bir sistem olur
Kimse ne olacağını bilemez . Ben bazı il sayfalarında tahmin yapanların dedikleri çıkmayınca çok linç yediklerini görüyorum. Merak etmeyin kar beklenenden fazla ya da az yağdı diye linçlemeyiz biz birbirimizi
. Ama elbette temennim karın fazla yağması yönünde.
Olumlu yönde mi ?
Olumsuz bir gelişme mi var
Uyarı geldi
Hayırlı olsun ?
bu arada kar ankaraya gelebilir bu gece belki
Ben açıkçası bu gece kar beklemiyorum çünkü sistem daha Trakya ya yeni giriş yaptı. Pazar gecenin ilerleyen saatleri, Pazartesi günü (gündüz-gece), Salı günü (gündüz-gece) kar yağar bence. Zaten modeller o yönde.
Yukarıda da denildiği gibi Ankara-hatta genel olarak iç bölgeler- için kesin tahmin yapılamıyor. Marmara-Ege-Akdeniz gibi bölgelerde belirli bir siklon rotası olduğundan tahminler daha tutarlı. Ancak iç bölgelerde kesinlikten çok sürprizler devreye girer
Ayrıca Ankara'da 15-16 şubat gecesi kar ihtimali %100e ulaşmış durumda
Şöyle bir 15-20 cm alsak . Umarım bölgemiz adına hayırlı bir sistem olur :D Tabi Türkiye için de
Bu kadar güçlü soğuklar varken hâlâ Akdeniz'in çalışmaması peki ? Cidden çok can sıkıcı
Ama bu sefer soğukları tutturacağız gibi görünüyor. Ama yağışlar ne olur onu bilmiyorum
Ankara için kar yağışı ihtimalleri %70-92 aralığında Keskin sıcaklık düşüşü de gözle görülüyor. Doğma büyüme Ankaralıyım böyle bir kış hatırlamıyorum =D . Neyse bu sistem umarım bize de yarar.